KVC Westerlo – STVV

Vandaag mochten we STVV ontvangen in ons Kuipje. ‘De Kanaries’ nemen momenteel de 11e plaats in het klassement in en komen met 4 op 15 uit een reeks moeilijke wedstrijden. In onze line-up zagen we dat coach Jonas De Roeck enkele wijzigingen doorvoerde. Pietro Perdichizzi kwam in de plaats van Rubin Seigers, Tuur Dierckx startte opnieuw in de basis en ook Roman Neustaedter mocht aan de aftrap verschijnen. Dorgeles Nene was er niet bij, hij zit momenteel een schorsing uit van drie wedstrijden waarvan twee effectief.

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, B. Reynolds, R. Tagir, P. Perdichizzi, M. De Cuyper, N. Madsen (K. Vaesen 89′), R. Neustaedter (M. Fixelles 72′), N. Chadli (I. Vetokele 13′), H. Akbunar, L. Foster, T. Dierckx (M. Gumuskaya 72′)

Opstelling STVV: D. Schmidt, D. Hashioka, A. Koita, D. Hayashi, W. Janssens, F. Boya, S. Okazaki, T. Leistner, C. Bruls, E. Bocat, G. Bruno

Eerste helft

De wedstrijd begon met een rustig tempo bij beide teams. Na een dikke tien minuten voetballen werd het spel even stil gelegd. Chadli moest noodgedwongen naar de kant worden gehaald vanwege een blessure aan het been. Igor Vetokele kwam hem vervangen.

Vetokele kon al meteen bijna zijn stempel drukken. Een slechte pass tussen het middenveld en de verdediging van STVV werd onderschept door Akbunar. De bal kwam vervolgens bij Vetokele terecht die kon uithalen richting tweede paal, maar hij zag zijn schot afwijken via Leistner.

Vervolgens kreeg Madsen op de rand van het zestienmetergebied een voet op zijn voet. Madsen ging neer en vroeg om een penalty maar de ref vond het contact te licht. Uiteindelijk waren het ‘De Kanaries’ die de voorsprong in handen namen. Bocat gaf een voorzet richting tweede paal waar Bruno sneller op de bal was dan Perdichizzi. Bruno tikte de bal voorbij Bolat waardoor de 0-1 een feit was.7

Tot overmaat van ramp ontving STVV net voor rust nog een penalty. Perdichizzi ging in de fout op Hayashi waarna de ref meteen naar de stip wees. Bolat koos nog voor de juiste hoek, linksonder, maar toch ging het schot van Bruno tegen de netten. We trokken met een 0-2 achterstand richting de kleedkamers. Onze Kemphanen sloegen er in de eerste helft nog niet in om goede kansen te creëren, de defensie van STVV stond als een blok.

Tweede helft

Na tien minuten voetballen in de tweede helft kwamen onze Kemphanen aanzetten met de aansluitingstreffer. Een goede voorzet van Reynolds belandde bij Maxim De Cuyper die alleen voor doel kwam. De Cuyper kon de bal in één tijd voorbij doelman Schmidt werken, 1-2. Enkele minuten later was ook de gelijkmaker bijna een feit. Akbunar werd de ruimte ingestuurd en kon op de doelman afgaan. Hij probeerde de bal in de korte hoek te plaatsen maar zag zijn schot in het zijnet belanden.

De grinta was duidelijk een stuk hoger dan in de eerste helft. Onze Kemphanen vochten voor elke bal en waren duidelijk niet van plan om de wedstrijd met een verliespartij af te sluiten. Er werd met hoge druk naar voren gespeeld waardoor STVV het af en toe moeilijk begon te krijgen.

In minuut 72 werden er nog twee wissels doorgevoerd bij onze Kemphanen. Neustaedter en Dierckx werden vervangen door Fixelles en Gumuskaya.

In minuut 82 werd de gelijkmaker eindelijk een feit, dubbel en dik verdiend. Akbunar werd op zijn voet gehaakt in het zestienmetergebied waarna ref Vergoote na tussenkomst van de VAR richting de stip wees. De Cuyper zette de penalty met een schot in het midden om in zijn tweede doelpunt van de avond, 2-2.

De blijdschap was echter van korte duur. Hayashi kon al meteen na ons doelpunt via de rebound ‘De Kanaries’ terug op voorsprong brengen. De lijnrechter had gevlagd waardoor er overgeschakeld werd naar de VAR. Na enkele minuten wachten werd het doelpunt goedgekeurd, 2-3.

Na nog zes minuten extra tijd zat de wedstrijd erop. Na een sterke tweede helft werd er afgefloten bij een 2-3 verlies.

Doelpunten 

G. Bruno 0-1 (24′)
G. Bruno 0-2 (45+3′)
M. De Cuyper 1-2 (54′)
M. De Cuyper 2-2 (82′)
D. Hayashi 2-3 (87′)

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts