KV Kortrijk – KVC Westerlo

Tweede uitwedstrijd op rij deze week. Na de zware pandoering op KRC Genk mochten we het vandaag opnemen tegen het KV Kortrijk van Adnan Custovic. De Kerels nemen momenteel met 11 punten de 16e plaats van het klassement in. Het beloofde zeker geen makkelijke wedstrijd te gaan worden aangezien beide teams erop gebrand stonden om de drie punten in de wacht te slepen.

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, B. Reynolds, R. Seigers, P. Perdichizzi, M. De Cuyper, N. Madsen, L. Mineiro (R. Neustaedter 78′), M. Fixelles (I. Vetokele 69′), H. Akbunar (T. Dierckx 69′), N. Chadli (D. Nene 62′), L. Foster

Opstelling KV Kortrijk: M. Ilic, O. Sych, T. Watanabe, D. Dessoleil, K. D’haene, B. Messaoudi, K. Vandendriessche, H. Keita, D. Lamkel Ze, F. Avenatti, H. Gueye

Eerste helft

Foster kon in het begin van de wedstrijd al hard uithalen richting doel maar zag zijn schot net langs de buitenkant van de paal gaan. Vervolgens was het Kortrijk dat een keer voor doel kon komen. Na een goede combinatie tussen Avenatti en Lamkel Zé kon die laatste vanuit een goede positie richting doel trappen. Het schot werd echter goed geblokt door doelman Bolat.

De eerste 20 minuten hadden beide teams afwisselend een licht overwicht. Er echt doorheen geraken om tot een goede kans te komen was echter nog niet aan de orde.

In minuut 26 werd Pape Gueye van het veld gestuurd door scheidsrechter Wim Smet. De rode kaart was volledig terecht aangezien Perdichizzi een slag in het aangezicht ontving. We konden ons dus opmaken voor een dik uur voetbal met het voordeel dat onze Kemphanen een man meer hadden.

Ondanks het overwicht in balbezit, doelpogingen en het feit dat we met een man meer stonden werd er in de eerste helft nog geen doelpunt gescoord. Bijna was het zelfs Kortrijk dat nog op voorsprong kon komen via Messaoudi, maar die zag zijn schot tegen gehouden worden door Bolat.

We trokken de kleedkamers in bij een 0-0 stand. Het moest beter in de tweede helft willen we hier de drie punten mee naar huis krijgen.

Tweede helft

Onze Kemphanen hadden het tijdens de rust duidelijk begrepen dat er iets moest veranderen. Al meteen na de rust schoten ze goed uit de startblokken en wist Madsen de openingstreffer op het scorebord te zetten. In eerste instantie werd het schot nog tegengehouden door een Kortrijkse verdediger, maar in de rebound was het toch raak, 0-1 en zijn eerste doelpunt in het geel-blauwe tenue.

Bolat bleef uitstekend zijn doel verdedigen en wist ook nog een kopbal van Avenatti van de netten weg te houden.

Met Dierckx, Vetokele en Nene werd er nog vers bloed in de ploeg gezet. Zij kwamen in de plaats van Akbunar, FIxelles en Chadli. Onze Kemphanen bleven naar voor drukken om de voorsprong te verdubbelen en de winst veilig te stellen.

De 0-2 werd ook een feit. Onze Kemphanen konden goed uitbreken op de counter via Madsen. De bal werd vervolgens afgespeeld tot bij Foster die zijn been omhoog trok waardoor Nene de bal in de verste hoek kon trappen, 0-2.

Westerlo speelde de wedstrijd rustig uit waardoor we de drie punten mee naar ’t Kuipje konden nemen.

Doelpunten 

N. Madsen 0-1 (48′)
D. Nene 0-2 (83′)

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts