Bied mee op jouw favoriete matchworn shirt

De wedstrijdshirts van KVC Westerlo die zondag gedragen worden tijdens de match tegen Anderlecht, worden geveild voor het goede doel vzw Maison Maurice. De voetbalploeg kiest voor een duurzame samenwerking waarbij ze bijdragen aan meerdere projecten op een langere termijn.

Wat begon als een idee om enkele truitjes te veilen werd al snel een geheel verhaal, waar zowel KVC Westerlo als vzw Maison Maurice meerdere raakvlakken hadden.  Na een eerste gesprek werd al snel duidelijk dat een langdurige samenwerking beter past in de visie van KVC Westerlo.

Vzw Maison Maurice heeft als hoofddoel een opvanghuis bouwen in Kisangani, Democratische Republiek Congo. Maar dat is niet alles! Naast de bouw van het opvanghuis zet de vzw projecten op die de lokale bevolking een waardiger leven geven. Denk maar aan huisvesting, onderwijs, gezondheid… Ze betrekken hen bij projecten en geven hen de verantwoordelijkheid om deze draaiende te houden.

De vzw is opgericht door twee zussen, Emilie en Christel. Opgegroeid in de Kempen met een moeder van Congolese afkomst en een Belgische vader. Emilie is sinds 2013 actief in Kisangani. Een bezoek bij een lokaal opvanghuis heeft een enorme indruk nagelaten bij de zussen. Waarna zij besloten Maison Maurice op te richten.

De opbrengst van de shirts zal gedeeltelijk gaan naar de aankoop van wasbare luiers. Het gebruik van wasbare luiers zorgt voor meer hygiëne, comfort en is duurzaam. Het andere gedeelte zal gaan naar de bouw van het opvanghuis.

Er kan geboden worden op de shirts vanaf zondag na de match tot zaterdag 17 september 14u op volgende website https://www.matchwornshirt.com/event/2022-11-09-kvc-westerlo-rsc-anderlecht-20.

Wilt u op een andere manier bijdragen aan vzw Maison Maurice? Dan kan u gerust een kijkje nemen op de website. https://vzwmaisonmaurice.be/