A-kern bezoekt Ziekenhuis Geel

Vorige week bracht onze A-kern een bezoek aan de kinderafdeling van Ziekenhuis Geel. Na een toelichting van ‘Planeet Goudgeel’ door CEO Jan Flament, brachten ze een bezoek aan de kinderafdeling. Dit bezoek was het startschot van een mooie, duurzame samenwerking tussen KVC Westerlo en Ziekenhuis Geel. KVC Westerlo zet namelijk graag mee zijn schouders onder het project ‘Planeet Goudgeel’.

Ziekenhuis Geel wilt met de bouw van een nieuw kinderziekenhuis een totaalbeleving creëren waar ze er alles aan doen om het ziek zijn te vergeten en kinderen kind te laten zijn. Dat is niet alleen positief voor het mentaal welzijn van het kind, maar ook voor de ouders en het zorgpersoneel zelf. Voor hen heten ze niet meer Ziekenhuis Geel, maar Planeet Goudgeel. Wanneer ze naar het ziekenhuis komen maken ze een ruimtereis naar Planeet Goudgeel. Met deze patiëntenbeleving willen ze zich nog verder verdiepen met innovatieve technologische middelen (Virtual Reality, lichtbeleving, interactieve beeldschermen,…) Onthaal, gangen, wachtzaal, speelruimte, consultatie en patiëntenkamers zullen worden aangepast aan de kinderen op hun ruimtereis op weg naar gezondheid.

Meer info over Planeet Goudgeel: https://kidz.ziekenhuisgeel.be/