EN ALLEMAAL SAMEN

KVC Westerlo is een plek waar iedereen zich thuis voelt. Onze club streeft naar een gelijke behandeling voor iedereen en wil een houvast bieden aan mensen in kwetsbaarheid. Voetbal heeft een sterke kracht tot verbindin en brengt talenten of vaardigheden naar boven die anders verborgen zouden blijven.

IEDEREEN WERKT

KVC Westerlo wil een belangrijke rol spelen voor jongeren die arbeidsbereid zijn maar nog niet arbeidsrijp. Onze club wil jongeren werkervaring laten opdoen in een veilige en rustige omgeving in een laagdrempelig kader. Jongeren kunnen op KVC Westerlo hun talenten ten volle ontplooien en worden geaccepteerd om wie ze zijn.

Zo komen enkele leerlingen van BuSO Tongelsbos eenmaal per week werkervaring opdoen door allerlei taken uit te voeren in en rond het stadion. Daarnaast hebben we een aantal jongeren die enkele dagen per week onze medewerkers een handje komen helpen. De jongeren die momenteel aan de slag zijn, zijn ook actief bij onze G-ploeg.

FANS MET EEN HANDICAP

KVC Westerlo houdt ook rekening met een handicap. We bieden voor hen een aangepast tarief aan. Houders van een blauwe kaart voor mindervaliden mogen ook gratis parkeren op onze parking. Verder doen we er alles aan om onze infrastructuur zo hard mogelijk aan hun noden aan te passen.

G-VOETBAL

In 2007 werd voor het eerst een G-voetbalwerking opgestart bij KVC Westerlo. Er werd gestart met een handvol spelers, maar onder impuls van wijlen Michiel Nys groeide het G-voetbal uit tot een volwaardig team van meer dan 50 leden en een actief trainerskorps van 8 personen. Zo is het G-voetbal uitgegroeid tot één van de belangrijkste pijler van de Westelse community. De club vindt hier voor haar een belangrijke rol weggelegd voor de integratie van personen met een handicap in de maatschappij. Door hen aan te zetten tot sportdeelname bieden we hen een houvast om hun leven op te bouwen.

Het G-voetbal omvat meerdere personen met verschillende beperkingen. Elke individuele beperking heeft een specifieke aanpak nodig om het gewenste resultaat te behalen. Daarom is de begeleiding van de trainingen bij KVC Westerlo opgedeeld in vier groepen: kids, niveau 1, niveau 3 en niveau 4. De laatste drie groepen nemen ook deel aan een recreatieve competitie (geen klassement) tegen andere teams. Het vinden van spelplezier en persoonlijke ontwikkeling staan in deze dan ook voorop.

De hoogdag van het G-voetbal bij KVC Westerlo is de Michiel Nys Cup. Begin mei organiseert de G-voetbalwerking een tornooi voor alle teams uit de verre omgeving. Een sportief en gezellig tornooi waarbij plezier de hoofddoelstelling is. Regelmatig bereiken we de kaap van 500 deelnemers. Deze dag  genereert op die manier, maar ook naar externe stakeholders, een enorme exposure voor het G-voetbal.

In 2016 werd voor het eerst de Westel Magic Run georganiseerd. Deze loopwedstrijd vindt plaats op dezelfde dag en dezelfde locatie als de Michiel Nys Cup. Door een mix van gewone lopers en G-sporters te laten deelnemen is het de bedoeling om de kloof tussen beide te verkleinen. Dit wordt nog verder in de picture gezet door de aankomst van de loopwedstrijd in ’t Kuipje te leggen, waar op dat moment de wedstrijden van de Michiel Nys Cup bezig zijn. Hierdoor kunnen gewone deelnemers, bezoekers en sympathisanten kennis maken met G-Sport en de aandacht ervoor laten toenemen.

WESTEL E-SPORTS

De Westel E cup is een jaarlijks terugkerend online tornooi.

UITPAS

Sinds 30 april is UiTPAS de Merode gelanceerd bij de vier gemeenten van de cultuurregio de Merode: Hulshout, Scherpenheuvel-Zichem, Tessenderlo en Westerlo. Met deze spaar- en voordeelkaart voor vrijetijdsactiviteiten kan je punten sparen als je deelneemt aan culturele-, sportieve- of andere vrijetijdsactiviteiten. Deze kan je nadien omruilen voor een gratis ticket, een korting of een cadeautje bij deelnemende gemeenten en organisaties die deze UiTPAS ondersteunen. Kortelings zal het mogelijk zijn om punten te sparen wanneer je komt kijken naar een voetbalwedstrijd van KVC Westerlo of je punten omruilen voor een gratis ticket Want KVC Westerlo wordt UiTPAS-partner!

Inwoners kunnen een UiTPAS aanschaffen voor 5 euro, jongeren onder de 18 jaar betalen 3 euro. Indien je voldoet aan de voorwaarden, kan je deze ook verkrijgen aan het kansentarief van 1 euro. Heb jij een UiTPAS aan kansentarief? Dat zie je niet maar voel je wel want je krijgt een korting van 80% op UiTPAS-activiteiten. De lokale overheid en KVC Westerlo betalen elk 40% van de kosten. De UiTPAS is niet alleen van toepassing op het bijwonen van een voetbalwedstrijd maar ook op spelende leden. Je kan dus punten sparen wanneer je je inschrijft voor een seizoen. Hier is ook het kansentarief van toepassing.

Met je aankoop van jouw UiTPAS de Merode krijg je meteen fijne welkomstvoordelen. UiTPAS de Merode is levenslang geldig en kan je in Westerlo aankopen aan het onthaal van het gemeentehuis, in de bib, bij projecthuis de Dreef of bij het lokaal dienstencentrum TerHarte.

KVC Westerlo stapt mee in dit maatschappelijk project zodat voetbal toegankelijk wordt voor iedereen.  Samen met de gemeente willen we drempels wegwerken en iedereen de kans geven om deel te nemen aan culturele-, sportieve- en andere vrijetijdsactiviteiten.

UiTPAS zelf is ondertussen bekend in een heel groot deel van Vlaanderen. Behoorlijk wat gemeenten gingen al aan de slag met deze spaar- en voordeelkaart. Met de komst van de vier gemeenten binnen de cultuurregio de Merode wordt nu de symbolische kaap van 100 gemeenten die met de UiTPAS aan de slag gaan, overschreden.

Meer informatie op www.uitpasdemerode.be