Aandeel Westelse U21-spelers op totale marktwaarde hoogste in Europa

Meer en meer drukt KVC Westerlo zijn stempel als huis waar jonge talenten zichzelf kunnen ontwikkelen. De opkomst van die jonge talenten vertaalt zich niet enkel op het veld in een puike seizoensstart van onze Kemphanen, maar plaatst ons in recent onderzoek van Transfermarkt.be ook op nummer één wat betreft het aandeel van talentvolle U21-spelers op de marktwaarde van het volledige team.

In die studie weet KVC Westerlo zo enkele gerenommeerde clubs voor te blijven, zoals RB Salzburg en FC Barcelona, beide gekend omwille van hun uitgekiende organisatie- en scoutingstructuur wat betreft het opleiden en detecteren van jonge talenten.

De statistiek van Transfermarkt onderstreept de filosofie van onze club, die zichzelf al eerder op de kaart wist te zetten met enkele recente transfers van spelers, die in de kleuren van KVC zichzelf in de kijker wisten te spelen van teams uit de grotere competities.

Met de bouw van ons ultramoderne basecamp en de nodige investeringen in de omkadering van onze spelers, wil KVC Westerlo zijn Europese koppositie dan ook blijvend in de verf zetten, om zo de ideale kweekvijver te zijn én te blijven voor jonge talenten.