OH Leuven – KVC Westerlo

En allemaal samen naar Leuven. Letterlijk, want de wedstrijd in het King Power at Den Dreef stadion werd wederom bijgewoond door een goed gevuld uitvak. De steun voor het team bleef immens, de drang naar de drie punten was dat eveneens. Met de inbreng van youngsters Haidara en Piedfort hoopten onze Kemphanen het enthousiasme van de supporters in de tribune in Leuven dan ook door te vertalen naar het veld. 

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, B. Haidara, J. Bos, N. Madsen, S. Sydorchuk (76′ L. Van Eenoo), G. Yow (76′ Matsuo), E. Daci (76′ L. Stassin), B. Reynolds, R. Tagir, E. Bayram, A. Piedfort (89′ D. Haspolat)

Eerste helft 

Een behouden start was het beginbeeld van deze partij. De spiegelopstellingen van beide teams hielden elkaar geruime tijd in balans. Op het eerste echte doelgevaar was het dan ook wachten tot minuut 21. Een oprukkende Bayram kreeg aan de rand van de zestien wat veel ruimte en haalde ietwat opportunistisch dan ook maar de trekker over. Zijn lager schuiver bezorgde OHL-doelman Prévot alvast een eerste stevige waarschuwing in deze partij.

Een nog optimistischere Maziz probeerde aan de overkant gevaar te stichten met een verre lob en een iets-te-opvallende duik. Een actie die ook door zijn eigen doelman diende herhaald te worden, nadat Bos het Leuvense doel iets voorbij het halfuur strak onder vuur nam.

Het kansenblad begon zich zo sporadisch te vullen, het doelpuntenblad bleef echter leeg na de eerste 45 minuten.

Tweede helft

De behoudendheid vanuit de eerste helft werd bij aanvang van de tweede helft ingeruild voor meer potigheid. Doelkansen bleven echter schaars. Een bedrijvige Maziz probeerde met een hard schot de ban te breken, maar stuitte op een attente Bolat. 

Wie wel de ban wist te breken, was Nicolas Madsen. Het Deense ijskonijn toonde al voor de derde keer z’n koelbloedigheid vanop de stip en scoorde iets voorbij het uur de verlossende 0-1.

Nog meer verlossing voor onze Kemphanen volgde enkele minuten later. Door een bos van benen knalde Sydrochuk een afvallende voorzet enige mooi voorbij alles en iedereen in de verste hoek. De 0-2 was een feit.

OHL sputterde nog wat tegen, maar een echt slotoffensief kregen de Leuvenaren niet meer in elkaar gebokst. Frustratie nam steeds meer en meer de bovenhand, gele kaarten werden kwistiger uitgedeeld dan dat er doelkansen te noteren vielen. Invaller Van Eenoo was er langs Westelse zijde een tiental minuten voor tijd wel nog dichtbij met een schot vanuit de tweede lijn, maar zijn poging werd net naast doel gedevieerd door een Leuvens been.

Een derde Westels doelpunt bleef dus achterwege, maar een Westelse driepunter, die kwam er wel. Een deugddoende zege, die met de trouwe achterban dan ook hard werd gevierd in de speciale knappe derde shirts, die ten voordele van onze communitywerking geveild worden. Bied nu mee en steun zo niet alleen de mooie werken van KVC, maar ga ook aan de haal met een uniek shirt met een mooi sportief verhaal.

>> Veiling wedstrijdshirts OH Leuven – KVC Westerlo

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Ses/Photo News