ZWARE PANDOERING

Deze komt hard aan. Ondanks de zware 0-3 nederlaag waren we toch vaak de betere aanvallende ploeg. De efficiëntie en de scherpte ontbraken vandaag. Alle Kemphanen hebben gestreden tot het einde, zo hebben ze nogmaals aan het publiek hun schitterende mentaliteit getoond. Bob Peeters was zeer mild voor zijn elftal en onderstreepte dat deze ploeg nog steeds in opbouw is en zulke momenten wel eens kunnen plaatsvinden, zeker tegen een uitgekookt elftal als dat van Union.

Na 11 minuten spelen had Union zijn voorsprong te pakken. Kurt Abrahams, omringd door 3 tegenstrevers, verloor de bal en Mathias Fixelles plaatste de bal buiten het bereik van Koen Van Langendonck (0-1). Ook de tweede kans was voor de bezoekers. Gelukkig kon Koen de poging van Tabekou, met een beenveeg uit zijn doel houden. En nog was het niet gedaan. Opnieuw dezelfde hoofdrolspelers en deze keer werd de kopbal van Tabekou met een ultieme handreflex van de lijn geveegd.
Voor Westerlo kregen Vetokele, Brüls en Abrahams een kans om de gelijkmaker op het bord te brengen maar hun pogingen gingen net naast of over.
Na de rust was het Tabekou die ons pijn deed. Op zes minuten tijd kon hij zowel de 0-2 als 0-3 op het scorebord brengen. De 0-2 was echter een foutieve scheidsrechterlijke beslissing. Tabekou raakte de bal met de hand aan en hij stond ook nog eens buitenspel. Geen VAR in 1B en een grensrechter die zijn scheidsrechter niet hielp (0-2). Bij het volgende doelpunt werd de snelle Union spits diep gestuurd. Koen Van Langendonck twijfelde even, schoof dan uit en zo kon de aanvaller onze doelman passeren en de bal in het Westelse doel droppen (0-3). Ook de 0-4 hing nog in de lucht, maar man van de match Tabekou en zijn spitsbroer Haugen vonden telkens onze doelman in hun weg naar meer.

KVC WESTERLO: Van Langendonck, Dewaele, Soumah, Kone, Van Den Bogaert, Remmer (57′ Petrov), Keïta, Van Eenoo (84′ Vaesen), Brüls, Abrahams en Vetokele

UNION SG: Saussez, Vega (66′ El Banouhi), Kandouss, Perdichizzi, Kis, Teuma, Lorbek (82′ Ahannach), Hamzaoui, Fixelles (77′ Van Der Heyden), Tabekou en Haugen

Doelpunten: 11′ Fixelles (0-1), 71′ Tabekou (0-2), 77′ Tabekou (0-3)

Gele kaarten: Fixelles, Van Eenoo, Van Den Bogaert en Brüls

TEKST.

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA