ZURE NEDERLAAG

Dit was een nederlaag met een wrange smaak. Hier viel veel meer te rapen. Berke heeft geen enkele bal moeten pakken, terwijl zijn overbuur, Anthony Moris, de man van de match werd. Uiteindelijk was het een strafschopdoelpunt, omgezet door de ingevallen Hadji, die besliste over deze wedstrijd.

De beste kansen in de eerste helft vielen vooral te noteren in het laatste kwartier. Tot tweemaal toe zwiepte Bryan Van Den Bogaert de bal perfect voor doel. De eerste keer was het Lukas Van Eenoo die de bal naar de hoek kopte en met een knappe zweefsprong hield doelman Moris de bal uit doel. De tweede kans was voor Ambroise Gboho, die deed net hetzelfde als zijn ploegmaat, maar ook de dekselse Moris stond daar weer. Iets daarvoor was er ook een strafschopfase met Lukas Van Eenoo. Scheidsrechter Maarten Toeback ging er echter niet op in.

De tweede helft kwamen onze jongens iets minder scherp voor de dag. Er werd slordiger gecombineerd. Virton bleef goed in blok verdedigen en loerde vooral op de counter.  Dit resulteerde in minuut 72 tot een strafschop voor de Luxemburgers. Rechtsachter Jordanov infiltreerde in het strafschopgebied en viel over het steunbeen van Bryan Van Den Bogaert. Deze keer aarzelde de scheidsrechter niet. Hij legde de bal op de stip. Berke ging nog wel de goede hoek in, maar de bal verdween wel in doel (0-1).
Vier minuten later was de stand terug gelijk. Enkel de scheidsrechters wilden niet mee in deze fase. Kurtje Abrahams gaf een kanonschot van buiten de zestien, de bal verdween via de onderkant van de lat in doel, maar toch weigerde de scheidsrechter om het doelpunt goed te keuren.
De Kemphanen bleven aandringen. Brüls was er ook nog eens dichtbij, maar Moris hield zijn netten schoon.

Coach Toppmöller gaf op de persconferentie duidelijk toe dat zij hier gevleid kwamen winnen. Bob Peeters kon niet ontevreden zijn over zijn spelersgroep, wel over het eindresultaat.

KV Westerlo: Özer, Dewaele, Biset, Soumah, Van Den Bogaert (89’ Remmer), Antunes, Keïta (68’ De Schryver), Van Eenoo, Abrahams, Gboho (75’ Emenike), Brüls

RE Virton: Moris, Jordanov, Prempeh, Angiulli, Laurienté, Couturier (32’ Soumaré), Cruz, Lecomte, Lapoussin, Turpel (64’ Hadji), Koré (82’ Malget)

Doelpunt: 72’ Hadji (0-1)

Gele kaarten: Couturier, Angiulli, Dewaele, Brüls, Lapoussin, Soumaré en Malget

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA