Wist je dat? Union SG

In onze wekelijkse rubriek snort Peter Boons enkele opmerkelijke weetjes op over onze tegenstander van dit weekend. Ook over onze eigen Westelse kemphanen heeft hij enkele weetjes in petto.

Wist je dat?

Edisson Jordanov nog speelde onder Jürgen Klopp bij Borussia Dortmund? Verder kwamen we nog te weten dat doelman Moris een gediplomeerd sommelier is, dat Fortnite het geliefkoosde spelletje is van middenvelder Teddy Teuma en dat Christian Burgess zich in het begin moest aanpassen aan de rotondes in België.

Wist je dat?

De kans op doelpunten en spektakel in de tweede helft groter is dan in de eerste helft? Beide ploegen scoren het meeste van hun doelpunten na de koffiepauze. De kansen voor Westel liggen vooral in het eerste halfuur, daarin scoort Union amper een doelpunt terwijl onze kemphanen betere cijfers voorleggen. Gaan we verder af op enkele statistieken wordt het een scoreloze partij. Doelman Moris wist thuis al 4 clean sheets te behalen. Onze eigen goalie Berke Özer plaatst daar 3 clean sheets op verplaatsing tegenover. Benieuwd wie zich het eerst mag omdraaien komende zondag.

Wist je dat?

Union dit seizoen nog maar éénmaal punten verloor in het Joseph Mariënstadion? Union geraakte in hun eerste thuiswedstrijd niet voorbij… KVC Westerlo. Met een enorme vechtmentaliteit wisten onze kemphanen een 0-0 gelijkspel uit de brand te slepen bij de Unionisten. Dit was tevens ook de enige wedstrijd waarin Union SG niet tot scoren kwam. Union SG legt met gemiddeld 3.29 gemaakte doelpunten per thuiswedstrijd indrukwekkende statistieken voor. Rekening houdend met het feit dat Westel gemiddeld 1.14 doelpunten maakt op verplaatsing is het voor statistici een uitgemaakte zaak. Union wint zondag met 3-1. Al een geluk dat er in voetbal geen zekerheden bestaan en onze kemphanen niet kansloos zijn op bezoek bij de leider.

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA