Wist je dat? Union SG

Team Union SG

In doel staat de Luxemburgse international Anthony Moris. Hij kwam in het begin van het seizoen over van het “gedegradeerde” Virton. Daar werd hij uitgeroepen tot beste doelman van de reeks. Een tijdje stond hij in de belangstelling van OH Leuven, maar uiteindelijk opteerde hij om in het doel te gaan staan bij Union. Ook dit jaar is hij weer de betrouwbaarheid zelve.

Achteraan staat het trio Jonas Bager, Christian Burgess en Siebe Van Der Heyden. De eerste is een Deen die vooraleer hij naar België kwam, maar voor één club had gespeeld, nl. Randers FC. Hij is ook een achtvoudig U21-International van zijn land. De Engelsman Burgess heeft de meeste speelminuten vergaard als veldspeler. Slechts één wedstrijd moest hij aan zich laten voorbijgaan wegens een gele schorsing. Hij speelt steeds de volle 90 minuten. Linkspoot Van Der Heyden is één van de vier Belgen in de basis. In de jeugd kwam hij uit voor Anderlecht. Na een tussenstap in Oostende en het Nederlandse Eindhoven, is hij na het vertrek van Perdichizzi de vaste centrale man op links geworden.

Op de flanken lopen Guillaume François en Edisson Jordanov. Beide stonden vorig seizoen nog op de loonlijst van Virton. François was een oude bekende van coach Mazzu bij Charleroi. De Bulgaar Jordanov werd geboren in het Duitse Rostock, waar hij ook zijn eerste voetbalstappen zette. Tussen 2013 en 2015 haspelde hij zijn wedstrijden af in het tweede elftal van Borussia Dortmund.

Op het middenveld staat er ook een trio. Mathias Fixelles is een meid voor alle werk. Enkel als doelman en linkse back werd hij nog niet opgesteld. Casper Nielsen heeft nu 53 wedstrijden voor Union gespeeld. Twaalf doelpunten heeft hij gemaakt en elf assists deelde hij uit. Teddy Teuma is de kapitein van het elftal. Begin dit seizoen werd deze Fransman ineens international van Malta. Teddy is ook iemand die zijn voet niet snel zal terugtrekken.

Wat gezegd van het spitsenduo? Deniz Undav en Dante Vanzeir hebben samen 34 doelpunten gescoord. Opmerkelijke weetje is dat Dante in de eerste twee wedstrijden van het seizoen slechts invaller was en dat Undav pas begon te scoren vanaf wedstrijd 8.

Coach Felice Mazzu is de kapitein op het schip. Zeven jaar stond hij aan het roer bij Sporting Charleroi. Hij zorgde ervoor dat dat de Henegouwers uitgroeiden van degradatiekandidaat tot PO1-club. In 2019 tekende hij een contract bij KRC Genk, maar daar werd hij al ontslagen na 21 wedstrijden. Mazzu tekende in Union een contract voor één jaar met optie.

Team KVC Westerlo

In het begin van het seizoen waren de verwachtingen groot. Dit Westerlo moest gaan voor de titel. Als je het seizoen daarvoor als beste van de klas uitkomt, en je versterkt het team dan nog eens in elke linie, dan was het duidelijk dat men in de Kempen graag een reeks hoger zouden willen spelen. De start begon met een blamage tegen nieuwkomer Lierse. 0-0 werd het in het Kuipje. Na afloop hekelde onze coach de mentaliteit van de spelers. In wedstrijd twee, op verplaatsing tegen Union, probeerde hij een shockeffect te kweken. Liefst 4 spelers werden toen naar de bank verwezen en ze waren niet van de minsten. Brüls, Abrahams en Dierckx hadden hun opdrachten niet naar behoren vervuld tegen Lierse en werden uit het basiselftal verbannen.

Achteraf gezien was dit toen al een teken aan de wand. Er werd nog wel gewonnen op Seraing, met weeral een clean-sheet, maar nadien was het hollen achter de feiten aan. De uitbraak van COVID heeft het seizoen naar de vaantjes gedaan, maar we moeten eerlijk zijn… het gebrek aan mentaliteit en vechtslust is een paar keer aan bod gekomen toen het minder ging. Mathematisch is alles nog mogelijk, maar inmiddels heeft ook Lommel ons voorbijgestoken in de rangschikking. M.a.w. we zijn afhankelijk van de resultaten van 2 clubs. Over and out en werken aan het volgende seizoen.

Van de spelers die zondag aan de wedstrijd tegen Lommel begonnen, zijn er 6 spelers die einde contract zijn. Berke Özer, Christophe Janssens, Baris Alici, Kurt Abrahams, Freddy Plumain en Atabey Ciçek zijn in principe volgend jaar niet meer te zien op de velden rondom het Kuipje. Hun contract loopt ten einde. But you never know natuurlijk.

Coach Bob Peeters stelde dit seizoen al 24 verschillende spelers op. Enkel doelman Berke Özer speelde alle minuten. Na het uitvallen van Lukas Van Eenoo, is Noël Soumah de speler met de meeste minuten op het veld. Er zijn ook al drie spelers die de aanvoerdersband hebben gedragen tijdens de start van een wedstrijd: Maxime Biset, Lukas Van Eenoo en nu recent Igor Vetokele. De vuilste speler van de club is dan weer Kader Keïta. Hij heeft zesmaal een gele karton onder zijn neus geduwd gekregen. Alsook moest hij éénmaal vroeger het veld verlaten met tweemaal geel in één wedstrijd (tegen Club NXT).

Rechtsachter Léo Seydoux bewijst week na week zijn kwaliteiten. Hij is ook een speler die de supporters graag zien spelen. Onze statistieken van Man of the Match tonen ons dit aan. Pietro Perdichizzi zal het seizoen ook wel anders voorgesteld hebben. Overgekomen van Union, begon hij met veel ambities aan het seizoen. Een blessure in de voorbereiding remde zijn integratie een beetje af, maar na nieuwjaar heeft ook hij zijn plaats gevonden. Qua mentaliteit en vechtslust is hij een voorbeeld voor velen.

KVC Westerlo thuis

 • 11 wedstrijden
 • 7x winst
 • 3x draw
 • 1x verlies
 • 23 doelpunten voor
 • 11 doelpunten tegen
 • Grootste overwinning: (4-0) tegen Deinze
 • Grootste en enige nederlaag: (1-4) tegen Union

Union SG uit

 • 11 wedstrijden
 • 8x winst
 • 1x gelijk
 • 2x verlies
 • 22 doelpunten voor
 • 9 doelpunten tegen
 • Grootste overwinning: (1-4) tegen Westerlo
 • Grootste nederlaag: (3-1) tegen RWDM

Weetjes en statistieken: Peter Boons
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA