Wist je dat? RWDM

Onze Kemphanen zitten in een goede flow. Gaan zij hun vierde opeenvolgende overwinning buitenshuis behalen, of gaat zwart beest RWDM ons een halte toeroepen?

Wat de uitslag ook is, hieronder kom je meer te weten over deze ontmoeting tussen beide elftallen. 

Team RWDM

De Brusselaars kenden een goede start van het seizoen. Vijf op negen is niet slecht en er zat ook een scoreloos gelijkspel bij, hier in het Kuipje op speeldag 2. Daarna ging het even bergafwaarts met drie nederlagen op een rij. Vorige wedstrijd rechten zij terug hun rug om in het Burgmeester VandeWielestadion, in Deinze, de volle pot mee naar huis te nemen. Na een vroege achterstand konden zij dankzij twee doelpunten in de laatste twintig minuten eindelijk nog eens winnen. Momenteel hebben zij 8 doelpunten gescoord – door 8 verschillende spelers – en werden er 7 assists uitgedeeld – ook door 7 verschillende – M.a.w. het Brusselse gevaar loert achter elke hoek!

Sinds hun terugkeer in het profvoetbal mochten zij het tweemaal thuis opnemen tegen onze Kemphanen. Beide partijen werden al winnend afgesloten.

Opstelling vorige speeldag tegen Deinze:

Defourny, Libert, Danté(72’ Le Joncour), Ruyssen, Van den Bogaert, Rommens, Keita(67’ Togui), Lavie(67’ El Ouahdi), Ephestion(87’ Gécé), Nangis en Nzuzi Mata(87’ Gonçalves Pereira).

Doelpunten : 71’ Nangis (1-1) en 89’ El Ouahdi (1-2).

Team KVC Westerlo

We lieten de beste start opmeten sinds de oprichting van het huidige competitieformat. Met 17 op 21 doen we beter dan de leiders van de voorbije jaren.
We hebben de beste verdediging (slechts 5 doelpunten geïncasseerd) en enkel Waasland Beveren scoorde meer dan ons. Er valt wel één opmerkelijk feit te noteren. Zowel Lierse (2016-15p), Beerschot (2017-15p), Westerlo (2018-13p), OH Leuven (2019-16p) als Seraing (2020-15p) stonden na 7 speeldagen op de eerste plaats, op de laatste speeldag was de nummer één-positie niet voor hen.

Maar… niemand had dan ook een voorsprong van 5 punten na 7 speeldagen.

Enkel Lierse in 2016 kwam in de buurt (+4).

Laatste 5 onderlinge confrontaties

 1. 6/11/20 RWDM – KVCW      3-1
 2. 9/11/20 KVCW – RWDM      3-0
 3. 20/02/21 RWDM – KVCW      2-1
 4. 9/04/21 KVCW – RWDM      2-2
 5. 20/08/21 KVCW – RWDM      0-0

Wist-je-dat?

 • RWDM dit seizoen nog niet kon scoren in het eerste halfuur.
 • Gilles Ruyssen in november 2014 zijn debuut maakte in het eerste elftal van Westerlo en toen tweemaal wist te scoren? In minuut 61 devieerde hij de bal in eigen doel, om 7 minuten later de gelijkmaker tegen Charleroi te scoren.
 • Bryan Van Den Bogaert vaak fotomodel speelt. Zijn partner heeft namelijk een kledingwinkel in het Westvlaamse en af en toe showt hij de mannenkledij.
 • Spits Kévin Nzuzi Mata de topschutter is in de onderlinge confrontaties. Hij wist al driemaal te scoren tegen ons.
 • Coach Vincent Euvrard in het verleden reeds 8 wedstrijden tegen onze club heeft gecoacht? Waarvan hij de helft wist te winnen, 2x gelijkspeelde en 2x verloor.
 • Er bij onze Kemphanen gemiddeld 7 Belgische spelers aan de wedstrijd beginnen. Dat enkel Lierse (10) en Deinze (9) hier beter in scoren.
 • Westerlo 76% van zijn doelpunten in de tweede helft scoort.
 • Het nieuwe trio coaches bij Westerlo: De Roeck, Messoudi en Goor op de kop samen 1400 wedstrijden als profvoetballer op hun teller hebben staan.
 • Jonas en Mo ooit 23 wedstrijden samen op het veld hebben gestaan. Dit was in het seizoen 2005-2006 bij Beerschot.
 • Westerlo momenteel 1 international in zijn team heeft rondlopen. Jan Bernat wordt telkens opgeroepen om met de Slovaakse U21 mee te spelen. Zo opende hij vorige vrijdag nog de score in de verliespartij tegen Spanje (3-2).
 • Diezelfde Bernat al in 3 competities wist aan te treden dit seizoen? Eerst speelde hij de voorronde van de Conference League met zijn oude club MSK Zilina, daarna de 1B Pro League met Westerlo en zoals net vernoemd de internationale wedstrijden met zijn geboorteland.

Zo heeft hij al het dubbele van de wedstrijden (14) gespeeld in vergelijking met zijn teamgenoten, waarin hij reeds 7 doelpunten wist op te tekenen.

 • Thomas Van Den Keybus geboren werd in Brugge, maar toch zijn eerste voetbalstappen zette bij Beerschot? Om daarna via KV Mechelen toch weer in Brugge te belanden.

Tekst en statistieken: Peter Boons

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA