Wist je dat? RSC Charleroi

Ook in 2021 is onze wekelijkse rubriek van de partij. Peter Boons zoekt voor u enkele leuke en opmerkelijke weetjes op over onze tegenstander én over onze eigen kemphanen. Ook tijdens de Croky cup zijn we van de partij.

Wist je dat?

Er 2 spelers in de kern van Westerlo rondlopen die al eens een nationale beker hebben gewonnen? Kristof Van Hout won in 2011 met Standard én in 2013 met KRC Genk al eens de beker. Christoffer Remmer mocht de Danish cup al 2 maal achter zijn naam schrijven. Zowel in 2015 als in 2016 wist hij deze te winnen met FC Kopenhagen.

Maxime Biset daarentegen was er kortbij. In 2009 stond Biset met KV Mechelen in de finale maar was KRC Genk een maatje te groot voor Malinwa. Biset mocht toen tijdens de rust invallen na een rode kaart voor Jeroen Mellemans. Ook Lukas Van Eenoo weet wat verliezen is. De sympathieke West-Vlaming stond al tweemaal met Cercle Brugge in de finale maar moest telkens het onderspit delven. Boosdoeners waren AA Gent en wederom KRC Genk.

Wist je dat?

Pietro Perdichizzi een verleden heeft bij de carolo’s. 11 jaar geleden mocht Pietro zijn debuut maken in het professioneel voetbal met Charleroi. Coach en ex-rode duivel Stéphane Demol liet Perdichizzi 90 minuten opdraven tegen KRC Genk. Uiteindelijk mocht Perdichizzi 17 maal het shirt van Charleroi aantrekken.

Wist je dat?

Charleroi in het verleden al tweemaal in de finale stond van de Belgische beker? In 1978 werd er met 2-0 verloren van KSK Beveren. 15 jaar later werd er opnieuw met 2-0 verloren, dit maal was Standard de boosdoener.

Wist je dat?

Charleroi thuis beduidend minder doelpunten weet te scoren dan op verplaatsing. Thuis werd reeds 12 maal de weg naar doel gevonden terwijl Charleroi er op verplaatsing maar liefst 26 wist te scoren. 77% van die doelpunten maakt Charleroi in de tweede helft. Voornamelijk in het laatste kwart van de wedstrijd zal het vanavond oppassen zijn. De restanten van Mazzu-time slingeren nog ergens rond op Charleroi.

 ___________________________________________

Weetjes en statistieken: Peter Boons
Tekst: Ruben Van Elst
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA