Wist je dat? RFC Seraing

Team RFC Seraing

De 19-jarige Franse doelman  Guillaume Dietsch verdedigt het doel. Hij miste dit seizoen nog maar 1 wedstrijd. In de verdediging staat meestal hetzelfde viertal. Van rechts naar links zijn dit: Iebe Swers, Yahya Nadrani, Benjamin Boulenger en Gérald Kilota. Deze laatste moest in de vorige confrontatie, in het Kuipje, vroegtijdig gaan douchen na tweemaal een gele kaart te hebben gezien. Onze coach was in ieder geval wild van hem en vond hem één van de beste linksachters van de reeks. Centraal staat de Franse Marokkaan Nadrani, die vooraleer hij naar het Stade du Pairay kwam, maar voor één club was uitgekomen, Saint-Etiënne.

Boulenger is zijn kompaan centraal in de verdediging. Deze linksvoetige Fransman speelde eerder bij Sporting Charleroi en OH Leuven. De Limburgse rechtsachter Iebe Swers was in de midweekwedstrijd tegen RWDM geschorst, nadat hij op vijf gele kartons kwam te staan. In die wedstrijd werd hij vervangen door Francesco D’Onofrio, maar de logica himself zegt dat Swers zijn plaats terug zal innemen. In het middenveld is er een belangrijke persoon geschorst. Sami Lahssaini kreeg tegen RWDM zijn vijfde gele kaart en zo zal hij deze wedstrijd vanaf de zijlijn moeten volgen. Zijn vermoedelijke vervanger zal Sabaouni zijn.

Geboren in het Franse Lille kreeg hij zijn opleiding bij de Nike Academy. Deze Academy werd opgericht in 2009 door het sportmerk himself, met de bedoeling jonge talenten van onder 20 jaar die niet onder contract stonden bij een club, zich toch de kans te geven om tot het professioneel voetbal toe te treden. Sabaouni kon zo in 2014 een contract ondertekenen bij Lierse. Na een omzwerving bij AFC Tubize in het seizoen 2016-2017, tekende hij in juli 2019 een contract bij Seraing. Kapitein Théo Pierrot kan zowel centraal in de verdediging, als centraal in het middenveld uitgespeeld worden. Zijn persoonlijke voorkeur gaat naar deze laatste positie uit.

Op de flanken vinden wij deze rasechte uiterst wendbare assistgevers terug. Op rechts staat de Gambiaanse international Ablie Jallow (4 doelpunten en 5 assists dit seizoen) en op links staat de Belg Antoine Bernier (4 doelpunten en 4 assists). Opmerkelijk bij deze spelers is dat ze beide niet van de grootsten zijn. Jallow meet 1m66 en Antoine is net 1m70. De laatste weken speelt coach Emilio Ferrera met 2 spitsen. Georges Mikautadze kent iedereen momenteel al wel. Hij zit momenteel al aan 18 doelpunten, maar… hij heeft nog nooit tegen Westerlo gescoord. Houden zo zou ik zeggen!

Zijn spitsbroeder Moussa Gueye verscheen in de eerste drie wedstrijden van het seizoen steeds in de basis. Daarna deemsterde deze volledig weg om twee weken geleden terug op te duiken. De Senegalees is geen onbekende op de Belgische velden. Tussen 2007 en 2012 speelde hij achtereenvolgens voor FC Brussels, RAEC Mons en Sporting Charleroi. Vanaf 2012 tot 2014 vond je hem dan op de velden van FC Metz en het Portugese Coïmbra om dan in de zomer van 2014 zijn handtekening te zetten onder een contract bij Seraing. Afwachten wat het spelsysteem wordt, want ook Abdelhafid Al Badraoui Sabri start ook regelmatig in de basis als nummer 10. Ook hij heeft reeds viermaal gescoord en viermaal was hij de laatse passgever voor een doelpunt.

Team KVC Westerlo

Na de euforie van zondag tegen Deinze was het feestgevoel al snel verdwenen na de midweekwedstrijd. Club NXT blijkt een heel moeilijke tegenstrever te zijn voor onze Kemphanen. Foei, foe , foei zouden we zeggen, want sommige van de Westvlamingen speelden vorig seizoen nog bij de U15. Kansen werden er wel genoeg afgedwongen, maar die laatste beslissende tik kwam er maar éénmaal. Zo prikte Atabey Ciçek zijn tiende van het seizoen tegen de netten.

Het enthousiasme waarmee de jonkies van Brugge op het veld kwamen, de no sweat no glory mentaliteit, die zit daar volledig in hun geheugen in gebakken. Tijd voor onze jongens om eens voor de spiegel te gaan staan en diezelfde speelse mentaliteit te kweken. Coach Peeters wisselde niet na de knappe vertoning tegen Deinze. Berke Özer stond in het doel. Léo Seydoux, Noël Soumah, Pietro Perdichizzi en Christophe Janssens stonden in de verdediging.

Léo was tegen Deinze nog Man of the Match, tegen Club NXT had hij het een pak moeilijker. Onrechtsreeks kwam het doelpunt ook door hem. Slecht instappen bij een actie, en zijn rechtstreekse tegenstander Maxim De Cuyper kon vrij naar het doel oprukken met als gevolg het eerste doelpunt van Club. De mentaliteit van Christophe Janssens was weer top. Je ziet dat hij zelfs zijn kop voor de bal zou wil leggen om een aanvallende actie van de tegenpartij te voorkomen. Keïta en Van Eenoo moesten in het middenveld opboksen tegen het jonge geweld van Brugge. Lukas speelde zoals altijd zijn wedstrijd, Kader zou misschien wat rustiger moeten worden. Als het moeilijker wordt zie je dat hij zich begint te enerveren.

Baris Alici vertoonde een mooie inzet, maar ook hij was niet koelbloedig genoeg toen hij alleen op de doelman kon afgaan. Freddy Plumain stond aan de linkerkant en Igor Vetokele was onze tweede spits. Kurt Abrahams viel gretig in. We hebben weer zo een gevoel dat hij misschien wel eens de plaats zou kunnen innemen van Plumain om in de basis te starten tegen Seraing.

RFC Seraing Thuis

 • 10 wedstrijden
 • 6 overwinningen
 • 0 gelijke spelen
 • 4 nederlagen
 • 19 doelpunten voor
 • 12 doelpunten tegen
 • 3 clean sheets
 • Grootste overwinning: 6-1 tegen Club NXT
 • Grootste nederlagen: 0-2 tegen KVC Westerlo en Union SG; 1-3 tegen Lierse

KVC Westerlo Uit

 • 10 wedstrijden
 • 2 overwinningen
 • 5 gelijke spelen
 • 3 nederlagen
 • 11 doelpunten voor
 • 12 doelpunten tegen
 • 3 clean sheets
 • Grootste overwinning: 0-2 tegen Seraing
 • Grootste nederlaag: 3-1 tegen RWDM

 ___________________________________________

Weetjes en statistieken: Peter Boons
Tekst: Ruben Van Elst
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA