Wist je dat? RFC Seraing (3)

Ook in 2021 is onze wekelijkse rubriek van de partij. Peter Boons zoekt voor u enkele leuke en opmerkelijke weetjes op over onze tegenstander én over onze eigen kemphanen.

Wist je dat?

Seraing komende zondag de klus zonder zijn topschutter Mikautadze zal moeten klaren? De Franse voetballer ontving in de wedstrijd tegen RWDM een rode kaart en werd voor vier speeldagen (waarvan drie effectief) geschorst. Ook verdediger Nadrani en middenvelder Sabaouni kijken vanaf de zijlijn mee. Beide heren ontvingen in de laatst gespeelde wedstrijd hun vijfde geel karton.

Wist je dat?

Seraing nog niet heeft toegeslagen op de transfermarkt tijdens de wintermercato? Maar liefst 7 spelers in de kern van Seraing worden gehuurd van moederclub FC Metz. De gemiddelde leeftijd van de spelerskern is 25,5 jaar. Hiermee staat Seraing op gelijke hoogte met onze kemphanen die ook een gemiddelde leeftijd van 25,5 jaar voor de dag leggen.

Wist je dat?

Seraing de op één na productiefste ploeg is van de 1B Pro League. Met maar liefst 33 doelpunten mochten de métallo’s al vaak de handen in de lucht steken. Buiten topschutter Mikautadze wisten ook Sabri (4), Ndiaye (3), Bernier (3) en Boulenger (2) al meer dan één keer de weg naar het doel te vinden. Jallow daarentegen wist al 5 keer een beslissende pass te geven.

Wist je dat? Over onze Kemphanen

Pietro Perdichizzi op de vierde plaats staat qua marktwaarde van centrale verdedigers in onze 1B Pro League. Dat hij enkel Stijn Wuytens (Lommel), Kandouss en Burgess (Union) voor zich moet dulden.

Middenvelder Kader Keïta een echte spraakwaterval is. Eens hij begint te praten is hij niet meer te stoppen.

Kapitein Lukas Van Eenoo in zijn laatste contractjaar al héél beslissend is geweest. Dat hij momenteel de topschutter van het elftal is met zijn 6 doelpunten.

Kurt Abrahams de kleinste speler is van onze ploeg en heel passend dan ook met een Mini rondrijdt in het dagelijkse leven.

___________________________________________

Weetjes en statistieken: Peter Boons
Tekst: Ruben Van Elst
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA