Wist je dat? Lommel SK

Team Lommel SK

Lommel is aan een sterke reeks bezig. In 2021 mochten ze al viermaal in het eigen Soevereinstadion aantreden. Telkens wonnen ze! Het doelpuntensaldo spreekt ook voor zichzelf. Elf doelpunten prikten ze in het vijandelijk net, maar ze kregen er ook zeven tegen.

Doelman Daniel Grimshaw mocht voor de eerste keer in het fanionteam aantreden in de vorige ontmoeting tussen beide elftallen in het Kuipje. Vaste doelman Svedkauskas was het slachtoffer geworden van een corona-besmetting, en zo kwam de Engelse huurling van Manchester City in het doel. Coach Manning is blijkbaar zeer tevreden over zijn prestaties.

Over het kwartet achterhoede-spelers valt er telkens wel een leuk weetje uit de bus. Rechtsachter is de Ijslander Kolbeinn Thordarson. De zoon van Thor was in het begin van het seizoen nog de nummer 10 van het elftal. Na het wegvallen van de vaste rechtsachter Jonathan Hendrickx, die vertrok naar Ijsland, was de coach op zoek naar een vervanger. Die vond hij dus in zijn eigen kern. Ook centrale verdediger Glenn Neven werd al op de rechtsachter geposteerd. Glenn scoorde in het Kuipje nog de gelijkmaker voor zijn team en zag een tweede doelpunt afgekeurd worden. Opletten geblazen bij stilstaande fases voor deze echte clubspeler. Liefst viermaal wist hij al te scoren op standaardsituaties.

Laurent Lemoine is die andere centrale verdediger. Hij is de speler die dit seizoen al de meeste speelminuten (1800 min.) heeft vergaard voor het elftal. Hij miste één wedstrijd door een gele-kaarten-schorsing. Op de linkerkant staat Kevin Kis. Hij is dan weer diegene die de meeste assists (5) aflevert voor de Limburgers. In het middenveld vinden wij Vinicius Souza, Robin Henkens en Arno Verschueren terug. Vinicius is de breker, Robin is de opbouwer en Arno is de speler in vorm. In de laatste drie wedstrijden wist de ex-Kemphaan telkens te scoren en gaf hij ook één assist weg.

Topschutter Manfred Ugalde (11 doelpunten) zal er niet bij zijn. Hij is met het Olympisch elftal van zijn land (Costa Rica) op zoek naar een ticket voor de spelen in Tokyo. Tot en met 1 april zit hij in Mexico om de kwalificatiewedstrijden voor dit tornooi voor te bereiden. Hij wordt vervangen door  Jordan Attah Kadiri. Deze Nigeriaanse spits vierde donderdag jongstleden nog zijn 21ste verjaardag. Momenteel zit hij aan 2 doelpunten en 1 assist.

Op de rechterflank staat de beste speler van onze competitie. Wie wil Marlos Moreno nu niet in zijn elftal? Dribbelvaardig en constant zorgen voor dreiging. Enkel zijn statistieken mogen misschien nog naar een hoger level. Viermaal wist hij te scoren en tweemaal kwam de laatste beslissende pass van zijn voet. Anass Zaroury staat op de linkerflank. Qua doelpuntenaandeel scoort deze jonge Belg hoog. Bij 24% van de doelpunten was hij betrokken. Enkel Ugalde (31%) doet beter.

Team KVC Westerlo

Vorig seizoen waren we nog de beste leerling van de klas in uitwedstrijden. Dit seizoen wil het buitenshuis maar niet lukken. Slechts tweemaal werd de volle buit richting het Kuipje gebracht. De laatste uitoverwinning dateert alweer van 28 november jongstleden. Toen wonnen we op het veld van Lierse met 0-1, na een geschenk dan nog van scheidsrechter Maarten Toeback. Hopelijk valt de schade na Seraing nog wat mee, maar we vrezen voor een langere inactiviteit van onze kapitein, Lukas Van Eenoo.

Doelman Berke Özer zal in zijn favoriete donkerblauwe outfit op zoek gaan naar zijn negende cleansheet van het seizoen. De laatste drie wedstrijden opteerde coach Peeters telkens voor hetzelfde viertal in de achterhoede. De Zwitserse belofteninternational Léo Seydoux is de meest aanvallende pion van de vier. Deze onvermoeibare rechtsachter dweilt gedurende 90 minuten lang steeds zijn rechterflank af. Christophe Janssens heeft een uitstekende mentaliteit. In het begin van het seizoen moest hij genoegen nemen met een plaats op de tribune. Christophe is echter hard blijven werken en heeft de moed niet opgegeven. Daardoor staat hij nu in de plaats van Kouya Mabea op de linkerflank. Noël Soumah en Pietro Perdichizzi waken over het centrale gedeelte van de verdediging.

De hamvraag is dus wie kapitein Lukas Van Eenoo gaat vervangen. De blessure die hij opliep in Seraing leek ernstig. Of er zou een mirakel moeten gebeuren dat hij wedstrijdfit is. De meest logische vervanger is Fabien Antunes. Tegen Seraing moest hij tevreden zijn met een plaats in de tribune. Achteraf had onze coach wel een beetje spijt dat hij voor deze optie had gekozen. Alhoewel, meid van alle werk, Igor Vetokele deed het uitstekend op deze ongewone plek voor hem. Igor is ook zo een toonbeeld van inzet. Altijd de nuchterheid zelve. Ook de supporters konden hem waarderen. Hij werd na de wedstrijd gebombardeerd tot Man Of The Match.

Op de flanken speelden in Seraing Baris Alici en Kurt Abrahams. Beiden hadden het zeer moeilijk. Als je achteraf de wedstrijdstatistieken bekeek, merkte je op dat beiden het minst aantal balcontacten hadden van het elftal. Tuur Dierckx en Freddy Plumain kloppen hier opnieuw aan het venster om in het elftal te geraken. Diep in de spits staat Atabey Ciçek. Hij zit nu al aan 11 doelpunten. Scoorde al na één minuut in het Stade du Pairay, na schitterend voorbereidend werk van Igor Vetokele. Als deze laatste een rij achteruit wordt geschoven, zal de logische vervanger Ambroise Gboho zijn.

Volgende Kemphanen konden al eens scoren in enkele vorige confrontaties: Lukas Van Eenoo(6x), Kurt Abrahams(3x), Atabey Ciçek(2x) en Maxime Biset(1x)

Lommel SK Thuis

 • 11 wedstrijden
 • 7 overwinningen
 • 1 gelijkspel
 • 3 nederlagen
 • 26 doelpunten voor
 • 18 doelpunten tegen
 • 1 cleansheet
 • Grootste overwinning: 4-0 tegen RWDM
 • Grootste nederlaag: 3-5 tegen Seraing

KVC Westerlo uit

 • 11 wedstrijden
 • 2 overwinningen
 • 6 gelijke spelen
 • 3 nederlagen
 • 12 doelpunten voor
 • 13 doelpunten tegen
 • 3 cleansheets
 • Grootste overwinning: 0-2 tegen Seraing
 • Grootste nederlaag: 3-1 tegen RWDM

Weetjes en statistieken: Peter Boons
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA