Wist je dat? Lierse Kempenzonen

Wist je dat?

Het 17 jaar geleden is dat Westerlo nog kon winnen op het Lisp in competitieverband? Op 6 december 2003 gingen onze kemphanen met een zuinige 0-1 zege winnen bij de pallieters uit Lier. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Tosin Dosunmu. De Nigeriaanse spits zal dat seizoen liefst 16 keer raak treffen voor Westel. Intussen spreken we over Lierse Kempenzonen en voetbalt de club sinds dit seizoen weer in het profvoetbal doordat enkele 1B teams van vorig seizoen geen licentie kregen of het faillissement moesten aanvragen. De laatste 3 thuiswedstrijden kon Lierse Kempenzonen niet winnen. Seraing, Union en Lommel namen de volle buit mee uit het Herman Vanderpoortenstadion.

Wist je dat?

Scott Bitsindou de eerste speler is die dit seizoen geschorst wordt na een reeks van 5 gele kaarten? Ook middenvelder Ayyoub Allach is tot en met nieuwjaar out met een enkelblessure. Allach liep die blessure op in de wedstrijd tegen RWDM na een wilde tackle van Nicolas Rommens, ex-kemphaan. Jellert van Landschoot mis ook de partij wegens gescheurde enkelbanden.

Wist je dat?

Sava Petrov in de heenwedstrijd nog het shirt van onze kemphanen droeg? De Servische spits ruilde daarna ’t Kuipje in voor een avontuur bij de buren uit Lier. Bij Lierse vindt hij Bob Straetman, Emile Samyn en Yentl Van Genechten. Straetman en Samyn hebben al ervaring op het hoogste niveau. Yentl Van Genechten is ook ex-kemphaan maar kon bij Westel niet doorbreken.

Wist je dat?

Coaches Bob Peeters en Tom Van Imschoot al 5 maal tegenover elkaar stonden? Onze coach Bob Peeters heeft het voordeel in deze strijd. Peeters kon 2 maal winnen en speelde 2 maal gelijk. Wil onze coach met Westel nog eens winnen in Lier na 17 jaar zullen de Westelse troepen zeker wakker moeten zijn tussen minuut 15 en 30 want Lierse scoort tijdens deze periode de meeste van hun doelpunten.

______________________________________________________________________________

Weetjes & statistieken: Peter Boons
Tekst geschreven door: Ruben Van Elst

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA