Wist je dat? KMSK Deinze

Ook in 2021 is onze wekelijkse rubriek van de partij. Peter Boons zoekt voor u enkele leuke en opmerkelijke weetjes op over onze tegenstander én over onze eigen kemphanen.

DEINZE doorgelicht

In het doel vinden we Tom Vandenberghe terug. Deze begon aan het begin van het seizoen, maar werd toen naar de reservebank verwezen door William Dutoit. Deze laatste had de boter gegeten na de 2 verliespartijen in januari tegen Union en Lommel. Telkens kreeg hij 4 doelpunten rond zijn oren en toen vond de coach het welletjes. Vandenberghe heeft al 150x in het doel gestaan bij Deinze en is zo de speler met de meeste caps voor zijn club.

In het centrum van de verdediging vinden we Niels De Schutter en Seth De Witte terug. De 32-jarige De Schutter speelde in het verleden bij Aalst, Oostende en Waasland  Beveren vooraleer hij in de zomer van 2018 neerstreek in Deinze.  Seth De Witte kennen we vooral van bij KV Mechelen. Liefst acht jaar droeg hij het truitje van de Kakkers. Met als hoogtepunt de Bekerwinst in 2019. Nadien zette hij een stap terug om bij Lokeren aan de slag te gaan. Sinds dit seizoen verdedigt hij de kleuren van de Tigers.

Op de rechterflank gaat de strijd tussen Michiel De Looze, die nog bij de jeugd van ons Westel heeft gespeeld en de ervaren Brusselaar Soufiane El Banouhi. De laatste zes wedstrijden kreeg de Marokkaanse Belg de voorkeur. Op de linkerflank staat Jannes Vansteenkiste. De speler met de meeste speelminuten dit seizoen. Begon ook alle 19 wedstrijden in de basis.

Op het middenveld staat kapitein Flavien Le Postollec. De inmiddels 37-jarige Fransman speelt nog wekelijks zijn wedstrijd als buffer. Met Deinze is hij ook al aan zijn vijfde Belgische club bezig. Eerder konden we hem vinden op de velden van Eupen, RWDM, Bergen en Leuven.

Hij wordt geflankeerd door Raphael Lecomte. Voor onze Kemphanen geen onbekende naam. Tussen 2013 en 2016 kwam hij 75x in het veld voor onze club. Dit seizoen kwam hij over van Virton, die geen licentie kreeg om in het profvoetbal uit te komen.

Net achter de spitsen staat Alessio Staelens. Hij is de zoon van Lorenzo, de ex-Rode Duivel. Alessio kende een schiiterende periode toen hij voor Knokke uitkwam (2017-2019), toen hij maar liefst 40 doelpunten wist te scoren in 64 partijen. Dit seizoen was hij al achtmaal betrokken bij een doelpunt. Mooi verdeeld onder 4 doelpunten en 4 assits.

Vooraan staan Challouk, Mertens en Dansoko. Challouk is momenteel de assistkoning met zijn negen stuks en ook hij wist al viermaal de weg naar het doel te vinden. Oppassen geblazen zou ik zeggen. Op de linkerkant staat Bafodé Dansoko. Zijn statistieken zijn minder indrukwekkend, maar ook deze snelle dribbelkont zal men in het oog moeten houden. Diep in de spits staat Lennert Mertens. Wat te zeggen over zijn doelpuntenaandeel. In 129 gespeelde wedstrijden voor Deinze, wist hij maar liefst 69 doelpunten te scoren. In februari kwam hij nog niet aan de aftrap van een wedstrijd. Tegen Lierse werd hij niet geselecteerd en vorige week nam Dylan De Belder, ex-topschutter van de Proximus League in 2017 met Lierse, zijn plaats in.

Op de reservebank zitten een paar kleppers. Verdediger Siebe Blondelle (419 profwedstrijden), de Braziliaanse verdedigende middenvelder Renato Neto (302 profwedstrijden) en aanvallende middenvelder Ronald Vargas (ex-Venezolaans international).

KVC Westerlo doorgelicht

We zagen vorige week tegen RWDM een elftal dat in de eerste 45 minuten controle had over de wedstrijd. Igor Vetokele maakte zijn zevende doelpunt en komt zo samen met Ciçek en Lukas Van Eenoo op de eerste plaats van onze interne topschutterslijst. Atabey Ciçek gaf alweer zijn vijfde assist. Zo wordt hij de nummer 1 als speler bij onze club die het meest betrokken is bij een doelpunt.

Tegen RWDM verving Christoffer Remmer de geschorste Léo Seydoux op de rechtsachter. Wij zijn benieuwd of onze Zwitser zijn plaats terug inneemt. Pietro Perdichizzi speelde een uitstekende eerste helft tegen Leonardo Rocha. Hij zat er kort op en gaf hem amper ruimte. De tweede helft was net zoals de ganse ploeg van een minder niveau. Noël Soumah lag aan de basis van de tweede treffer van RWDM, na een slechte inspeelpass op Remmer. Op de linksachter had Mabea bijna zijn eerste doelpunt in de kleuren van Westerlo gescoord. Zijn bal belandde echter op de paal.

Het vaste duo op het middenveld werd terug herenigd. Kader Keïta nam zijn plaats terug in, ten nadele van Simon Paulet, nadat hij een gele schorsingsdag moest uitzitten tegen Lommel. Van paulet zelfs geen sprake meer in de wedstrijdkern van twintig. Lukas Van Eenoo zwoegde als vanouds op die middenstrook, maar ook hij kreeg de motor niet meer op gang in die dramatische tweede helft.

De flankspelers Dierckx en Plumain konden in de eerste helft voor een beetje dreiging zorgen. Hun respectievelijke flank lag toen ook iets meer open, maar werd tijdens de rust bijgesteld door de Brusselse coach. Ook zij kwamen in die tweede periode niet meer in het stuk voor.

De allerbraafste jongen van de klas, Kurt Abrahams, kreeg een rode kaart van scheidsrechter Quentin Pirard. Kurtje was aan de arm van de man in het zwart gekomen, en in het reglement staat dat dit niet mag. Dus voortijdig douchen was het verdict.

Zowel thuis tegen Lommel, als uit bij RWDM waren onze Kemphanen niet overtuigend. Het gevoel zegt dat onze coach tegen Deinze misschien wel met een paar nieuwe namen zal uitpakken.

Statistieken

WESTERLO THUIS

 • 10 wedstrijden
 • 6 overwinningen
 • 3 gelijke spelen
 • 1 nederlaag
 • 19 doelpunten voor
 • 11 doelpunten tegen
 • 4 clean sheets
 • Grootste overwinning: 3-0 (tegen RWDM en Deinze)
 • Grootste nederlaag: 1-4 (tegen Union)

DEINZE UIT

 • 9 wedstrijden
 • 2 overwinningen
 • 3 gelijke spelen
 • 4 nederlagen
 • 13 doelpunten voor
 • 20 doelpunten tegen
 • 0 clean sheets
 • Grootste overwinning: 3-4 (tegen Lierse Kempernzonen)
 • Grootste nederlaag: 3-0 (tegen KVC Westerlo en Union SG)

 ___________________________________________

Weetjes en statistieken: Peter Boons
Tekst: Ruben Van Elst
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA