Wist je dat? Club NXT

In onze wekelijkse rubriek snort Peter Boons enkele opmerkelijke weetjes op over onze tegenstander van dit weekend. Ook over onze eigen Westelse kemphanen heeft hij enkele weetjes in petto.

Wist je dat?

Club NXT de slechtste aanval én slechtste verdediging heeft dit seizoen in de 1B Pro League? Het wist maar 10 doelpunten te scoren en kreeg er 36 binnen. Met een gemiddelde leeftijd van 18,5 jaar hebben de jonkies uiteraard met voorsprong de jongste kern in 1B. De 10 doelpunten die ze wisten te scoren maakten ze het vaakst in het slotkwartier van een wedstrijd.

Wist je dat?

Club NXT zich in al zijn uitwedstrijden dit seizoen gewonnen moest geven? Seraing en Union gaven Club NXT een kleine uppercut. Beide teams wisten maar liefst 6 maal te scoren tegen de Bruggelingen. Dit geeft een gemiddelde van 3,33 doelpunten tegen per wedstrijd op verplaatsing voor Club NXT. Een werkpunt voor Rik de Mil en zijn trainersstaf. Die staff bevat met Maarten Martens en Carl Hoefkens onder meer twee ex-Rode Duivels. T2 Tim Smolders heeft ook een hele profcarrière achter de rug. Hij zette zijn eerste stappen in het voetbal bij Netenzonen Eindhout (amper 7km verwijderd van het Westelse stadion).

Wist je dat?

Enkele jonkies van Club NXT Champions league ervaring mochten opdoen bij grote broer Club Brugge? Centrale middenvelder Thomas Van den Keybus mocht zijn debuut maken in de 3-0 overwinning thuis tegen Zenit vorige week. Van den Keybus kreeg in de toegevoegde tijd nog enkele minuten om op te draven. Een andere jonkie, Ignace Van Der Brempt, die ook opgenomen was in de kern voor de wedstrijd tegen Zenit mocht gisteren in minuut 85 nog 10 minuten het beste van zichzelf geven in het razend spannende slot tegen Lazio. Hij zag de knal van Charles De Ketelaere uiteen spatten op de lat waardoor Club Brugge zich net niet kon kwalificeren voor de Champions League.

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA