Wist je dat? Club NXT

KVC Westerlo

Laatste wedstrijd van het seizoen. Hoogstwaarschijnlijk zullen we dan ook enkele spelers voor de laatste keer in het truitje van Westerlo kunnen opmerken. Enkele spelers zullen er zeker al niet bijlopen. Mede door schorsingen of kwetsuren.

Noël Soumah ontving in Deinze zijn vijfde gele kaart en zodoende is hij geschorst. Coach Bob Peeters heeft daar 2 opties. Ofwel zet hij linkerpoot Pietro Perdichizzi daar, ofwel komt Maxime Biset in actie voor zijn (misschien?) laatste profwedstrijd.

Rubin Seigers heeft in 4 wedstrijden bewezen dat hij de nieuwe patron achterin kan worden. Klaarkijkend en met een grote présence leidt hij de verdediging.  Guy Yamego zal die andere centrale verdediger zijn. Guy lijkt wel een kaartenpakker. In zijn 4 gespeelde wedstrijden, kreeg hij driemaal een geel karton onder zijn neus geduwd.

Daarachter staat Koen Van Langendonck. Tegen Deinze bewees hij nog maar eens dat ook hij er staat. Hij pakte uit met enkele cruciale reddingen en ook voetballend stond hij zijn mannetje.

Op de rechtse flank staat Zwitserse degelijkheid, genaamd Léo Seydoux. Ook maandag haalde hij weer enkele keren de achterlijn. De laatste beslissende pass bleef echter uit.

Op de linkerflank vinden we een blok Ivoriaanse graniet terug. Kouya Mabea verving in Deinze tijdens de rust Christophe Janssens. Deze laatste ondervond wat last in zijn knie en hoogstwaarschijnlijk zal hij de wedstrijdselectie voor deze laatste wedstrijd niet halen.

Ook Igor Vetokele zijn seizoen is ten einde. Een trap van Seth De Witte op zijn achillespees maakte een vervroegd einde aan zijn seizoen.

Kader Keïta en Lukas Van Eenoo zullen in principe zij aan zij op het centrale middenveld staan. Lukas heeft statistisch gezien één van zijn beste seizoenen gespeeld. Zeven doelpunten en vijf assists staan er momenteel op zijn CV van dit seizoen. Nooit eerder in zijn carrière deed hij beter.

Simon Paulet of Kyan Vaesen zouden de plaats van Igor kunnen innemen. Indien Simon in de ploeg zou komen, zal Lukas een rijtje hoger acteren in de driehoek in het middenveld. Youngster Kyan Vaesen scoorde vorig weekend zijn eerste profdoelpunt. Superblij was hij ermee. Zijn vreugdevolle geluidsmoment was daar een uiting van.

Vooraan staan dan onze twee jongens uit Turkije. Baris Alici leek tegen Deinze op weg naar een werelddoelpunt. Drie man passeren alsof ze er niet stonden, maar bij het besluiten naar het doel, ging het even mis. Een trap naast de bal en weg kans.

Atabey Ciçek is onze beste schutter sinds Fred Gounongbe in 2016. Atabey heeft momenteel al 12x raak getroffen, Fred scoorde er in 2016 net eentje meer.

Club NXT

Bij Club NXT is het steeds koffiedik kijken wie er in de basis staat. Een echt vast basiselftal is er niet echt. Enkel centrale verdediger Ibe Hautekiet zat elke wedstrijd in de selectie. 1 wedstrijd daarvan bleef hij wel 90 minuten aan de bank gekluist. In de eerste uitwedstrijd van het nieuwe jaar (tegen Lierse) was dit het geval.

Club NXT kon dit seizoen 22x scoren. De helft van die productie zal er zaterdag niet bijlopen. Thibo Baeten (6 stuks) werd in de winter van de hand gedaan. Hij ging naar de Nederlandse Tweede Klasse bij NEC Nijmegen zijn geluk beproeven. Linksachter Maxim De Cuyper (4 doelpunten) zal er wegens een enkelkwetsuur niet bijlopen.

Zoals jullie weten worden de jongens van de NXT-generation klaargestoomd voor het grote werk. Zo mochten volgende spelers al proeven van een wedstrijdselectie bij de grote broer.

Doelmannen Senne Lammens (7 selecties, 0 speelminuten) en Nick Shinton (4 selecties, 0 speelminuten).

Verdedigers Ignace Van der Brempt (21 selecties, 400 speelminuten en 1 doelpunt), Nathan Fuakala (4 selecties, 0 speelminuten) en de eerder vernoemde Maxim De Cuyper (7 selecties, 24 speelminuten).

Ook in het middenveld werden er al spelers doorgeschoven naar het A-elftal. Zo kwamen centrale middenvelders Thomas Van den Keybus (13 selecties, 167 speelminuten) en Ibrahima Breze Fofana (2 selecties, 0 speelminuten) al bij de groep van Philippe Clement.

De jonge aanvallende flankspelers Arne Engels en Mathis Servais werden beiden in eind februari geselecteerd om op de bank plaats te nemen in de Europa Leaguewedstrijden tegen Dinamo Kiev.

Aanvallers Badji en Pérez stonden ook al eens aan de aftrap in een wedstrijd van Club NXT, maar zij worden eerder gezien voor het A-elftal.

De aanvoerder van het elftal is Xander Blomme. Hij staat als verdedigende middenvelder zijn mannetje. Hij is ook de speler met de meeste gele kaarten van de ploeg. Zes stuks kreeg hij al te zien, en ook éénmaal moest hij het veld verlaten met een geel/rode-kaart.

Ook Lynnt Audoor en Romeo Vermant stonden de laatste wedstrijden in de basis. Een leuk weetje is dat hun beide vaders ook ooit op het veld hebben gestaan voor het grote club. Yves Audoor was een beloftevolle aanvaller in de jaren 80. Het was de Nederlandse succescoach Henk Houwaart die hem liet debuteren in 1984. Sven Vermant is de papa van Romeo. Sven speelde in 2 periodes bij Club Brugge. Tussen 1993 en 2001 mocht hij 243x het truitje van Brugge aantrekken en in 2005 kwam hij na zijn periode bij Schalke 04 opnieuw 3 seizoen uit voor de blauwzwarten.

Redacteur: Ruben Van Elst
Weetjes en statistieken: Peter Boons

Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA