Wist je dat? Club NXT

Ook in 2021 is onze wekelijkse rubriek van de partij. Peter Boons zoekt voor u enkele leuke en opmerkelijke weetjes op over onze tegenstander én over onze eigen kemphanen.

Wist je dat?

Club NXT in zijn laatste 6 wedstrijden telkens niet kon winnen? De laatste overwinning behaalde club NXT op speeldag 11 tegen Lierse Kempenzonen. Club NXT speelde in de wintermercato ook nog eens zijn topschutter Thibo Baeten kwijt. De jonge spits koos voor een avontuur in de Keuken Kampioen Divisie bij NEC Nijmegen.

Wist je dat?

Club NXT al zijn punten wist te behalen in het eigen Daknamstadion? De jonkies van Rik De Mil wisten 1x te winnen, 4x gelijk te spelen en verloren slecht 3 keer. Ze scoorden 46% procent van hun doelpunten in het slotkwartier van de wedstrijd. Volgend seizoen krijgt Club NXT alvast een nieuwe thuisbasis. Dan zullen de jonkies in het Schierveldestadion van Roeselare gaan spelen.

Wist je dat?

Onze club de saaiste ploeg op verplaatsing is? We konden in al onze uitwedstrijden slechts 18 doelpunten scoren. Vorig seizoen waren onze kemphanen nog de beste uitploeg, dit seizoen blijven we steken op de vierde stek.

Wist je dat?

KVC Westerlo 4 spelers in de kern heeft lopen met een verleden bij Club Brugge? Tuur Dierckx springt eruit als meest bekende naam. Tuur speelde maar liefst 61 wedstrijden voor blauw-zwart. Verder zat ook Perdichizzi in de kern van Club Brugge al heeft hij nooit een officiële wedstrijd gespeeld. Simon Paulet en Christophe Janssens hebben enkele van hun jeugdjaren doorgebracht in de jeugdselecties van Club Brugge.

 ___________________________________________

Weetjes en statistieken: Peter Boons
Tekst: Ruben Van Elst
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA