WINST OP BEERSCHOT

De Kemphanen hebben hun revanche beet. De 2 – 4 thuisnederlaag tegen Beerschot uit de heenronde  werd nu in de terugronde rechtgezet met een 0 – 2 overwinning.

In de beginfase van de wedstrijd was Beerschot de meest dominante ploeg. Tot uitgespeelde kansen kwamen ze echter niet. Westerlo stak voor het eerst de neus aan het venster via een schot van Mohamed Ghorzy dat naast het doel belandde. (19’) Doelman Pieter Caubergh reageerde klemvast op de eerste doelpoging van Beerschot. (23’) Westerlo kwam  beter in de wedstrijd en herstelde het evenwicht. Er werd nu rustiger van achteruit gecombineerd. Na een goede balinterceptie van Natan Bonjean, kwam de bal tot bij Mohamed Ghorzy die inspeelde op Simon Paulet. Simon kon zich doorzetten op rechts en knalde de bal heerlijk in doel. 0 – 1 (37’) Ruststand 0 – 1. In het begin van de tweede speelhelft zorgde Beerschot voor de eerste dreiging. Doelman Pieter reageerde alert. Een snelle Westelse counter leverde het tweede doelpunt op. Een inworp van Zenn Ulenaers werd door Maxim Versteeven gedevieerd. Onder druk van Simon Paulet kwam de bal uiteindelijk op rechts tot bij Mohamed Ghorzy die zich kon doorzetten en vanuit een scherpe hoek de keeper te grazen nam. 0 – 2 (62’). Beerschot was niet aangeslagen en reageerde even later. Op een voorzet vanop links volgde een trap op doel. Doelman Pieter reageerde  met een schitterende voetreflex. (75’) Beerschot dwong  enkele corners af, maar stuitte telkens op een sterke Westelse defensie. Ook doelman Pieter heerste vandaag in de luchtduels en bokste enkele keren gevat de bal weg. In het slot van de wedstrijd, op corner van Simon, kreeg Zenn Ulenaers nog een kans op de 0 – 3. Hij kopte echter de bal in de handen van de keeper. (82’) Dit was meteen het laatste wapenfeit van de Kemphanen, Beerschot slaagde er niet meer in om tot scoren te komen. Verdiende overwinning voor de Kemphanen.

Ploegopstelling :

Pieter Caubergh, Zenn Ulenaers, Kel Ofori Aidu, Natan Bonjean, Mols Yannick (87’ Kobe Heyns), Simon Paulet, Beau Schodts, Kyan Vaesen (85’ Daan Driesen), Mohamed Ghorzy (67’ Fabio Pinto Da Mesquita), Maxim Versteeven, Ruben Sierra Cappelletti (59’ Yannis Henderix), Maxime Van Dessel (NG), Robbe Huygelberghs (NG), Michael Dangi (NG)

Volgende Wedstrijd :

Ma 09/03 : KVC Westerlo – Virton : 20u00

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA