WESTERLO ZEGT NEE TEGEN RACISME!

Naar aanleiding van het negatieve spreekkoren in de match op R.Exelsior Virton van 1 september laatstleden waardoor KVC Westerlo werd geverbaliseerd roept KVC Westerlo op tot respect op en langs het veld.

In eerste instantie ben je in het stadion om je eigen spelers aan te moedigen. Wanneer supporters hun ontevredenheid over een spelfase of een speler van de tegenpartij willen uiten, kan dit op een correcte manier gebeuren. En niet door de tegenpartij of hun supporters te beledigen. Het is jammer dat een minderheid dit nog altijd niet beseft en zo alle Westelsupporters een slechte naam bezorgt en ook de club in diskrediet brengt. Niet alleen worden er boetes opgelegd maar bij aanhoudende overtredingen zijn strengere straffen niet ondenkbaar. Door te verwijzen naar foute gedragingen bij andere clubs los je niets op. Deze overtredingen worden ook meer dan voldoende vastgesteld en op gepaste manier bestraft.

We zullen in deze kwestie geen verdere stappen ondernemen. We willen wel iedereen oproepen om met respect te handelen wanneer je je in een stadion begeeft. Naar je medesupporters, naar je spelers maar ook naar je tegenstanders.

Allemaal samen maar wel allemaal samen positief met een duidelijke nee tegen racisme of negatieve spreekkoren.

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA