Westerlo stopt zegereeks Union

Voor aanvang van de wedstrijd vielen er enkele opmerkelijke wijzigingen te noteren in het Westelse basiselftal. Doelman Van Langendonck en centrale verdedigers Yameogo en Seigers mochten een plaats innemen in de startende elf van coach Bob Peeters. Westerlo kreeg kersvers kampioen Union SG over de vloer in het eigen ’t Kuipje. Onze club had de nodige felicitaties en geschenken in huis om de kampioen op een gepaste wijze te feliciteren met hun ijzersterk seizoen.

Dat er op het veld geen cadeaus gingen worden uitgedeeld werd duidelijk vanaf het begin. Westerlo probeerde mee te voetballen en liet zich niet van de wijs brengen. Dit resulteerde ook in een 1-0 voorsprong net voor rust. Na knap combinatiespel mocht Kurt Abrahams vanuit een scherpe hoek de bal knap overhoeks binnen trappen buiten het vizier van doelman Moris.

Na de koffiepauze zagen we een minder zelfzeker Westerlo tussen de lijnen. Union profiteerde gretig en duwde het gaspedaal in. Eerst kon Undav via een lage voorzet Van Der Heijden de gelijkmaker aanbieden. Daarna kroonde Teddy Teuma zich bijna tot matchwinnaar via een heerlijke vrije trap. Hij krulde de bal met zijn linkervoet over de muur. Baris Alici stak er in het slot nog een stokje voor. Van Eenoo bracht de bal in de box tot bij Atabey Çiçek. De Turkse spits bediende zijn landgenoot Alici die met een heerlijke streep de bal in doel verlengde. 2-2 werd zo de eindstand na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Dierick.

Westerlo pakte zo een belangrijk punt in de strijd om die felbegeerde tweede plaats.

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA