Westerlo behaalt belangrijke zege tegen RFC Seraing

In nog steeds een leeg ’t Kuipje mocht Westerlo het tweede deel van de competitie op gang trappen met een thuiswedstrijd tegen RFC Seraing. Meteen een levensbelangrijke wedstrijd wil onze club zijn ambities onderstrepen. Na een doelpunten festival mocht KVC Westerlo als laatste juichen toen Atabey Çiçek het winnende doelpunt binnen kopte. 4-3 was zo de eindstand, propaganda voor 1B noemde onze coach het.

Coach Bob peeters had meteen een basisplaats voor rechtsachter Seydoux en aanvaller Freddy Plumain. Die laatste maakte er op het halfuur 1-1 van nadat Jallow eerder de score had geopend voor de bezoekers met een fraaie kopbal. Jallow was de meest bedrijvige speler van Les Tigres gedurende de eerste helft. De gelijkmaker van Plumain kwam er na een heerlijke steekbal van Abrahams.

De tijd voor Seraing om nog eens het gaspedaal in te drukken. Het is opnieuw Jallow die na een voorzet vanop de rechterflank de bal in doel kan werken. Dit maal trapt hij de bal met zijn linkervoet overhoeks binnen. Perdichizzi probeerde nog redding te brengen vanop de lijn maar zijn hulp kwam net te laat. Rusten geblazen met een 1-2 achterstand. Wie eerder op de dag de wedstrijd van landskampioen Club Brugge bekeek (zij wonnen uiteindelijk nog met 3-2) weet dat alles nog mogelijk is in de tweede helft.

We zijn vijf minuten ver in de tweede helft wanneer Léo Seydoux op wandel gaat en de bal teruglegt tot bij Dierckx, die twijfelt niet en draait de bal met zijn linker onhoudbaar in de verste hoek. De bordjes hangen weer gelijk! Net na zijn knappe doelpunt wordt Dierckx neergehaald op de rechterflank. Ref Debeuckelaere twijfelt geen seconde en trekt een tweede gele kaart en dus rood voor Kilota.

Met 11 tegen 10 gaat Westerlo vol opzoek naar de voorsprong. De bal wordt opgepikt op de rechterflank door Lukas Van Eenoo die zich vrij kapt en de bal voor doel gooit. Met een slinkse kopbal weet Vetokele op een knappe wijze doelman Dietsch te verschalken. Een 3-2 voorsprong en mogelijke winst zijn binnen handbereik voor onze kemphanen. Net op dat moment wordt het opletten. Sluw als Seraing is straffen ze een verdedigende fout van onze kemphanen genadeloos af en maken ze opnieuw gelijk.

In minuut 87 krijgt Baris Alici nog een reuzenkans om er 4-3 van te maken maar hij laat deze onbenut. Zijn schot ging voorbij doelman Dietsch maar werd nog op de lijn gekeerd. Het is nagelbijten tot in de toegevoegde tijd wanneer Van Eenoo de bal nog eens met zijn linker voor doel gooit. Hij vindt Atabey Çiçek die de bal in doel devieert en zo de matchwinnaar van vanavond is. Een deugddoende zege waardoor Westerlo haasje over doet met Seraing en zich nestelt op de tweede plek in het klassement.

Technische info:

KVC Westerlo: Berke, Plumain (🔄  72′ Alici), Seydoux (🔄 92′ Biset), Mabea, Keita, Soumah, Perdichizzi, Dierckx (🔄 87′ Janssens), Van Eenoo, Abrahams (🔄 45′ Vetokele), Çiçek

RFC Seraing: Dietsch, Al Badaoui, Bernier (🔄 84′ Cascio), Lahssaini, Swers, Spago (🔄 61′ Milicevic), Ndiaye (🔄 56′ Maydana), Jallow, Faye, Pierrot, Kilota

Doelpunten: ⚽️ 0-1 Jallow, ⚽️ 1-1 Plumain, ⚽️ 1-2 Perdichizzi (own), ⚽️ 2-2 Dierckx, ⚽️ 3-2 Vetokele, ⚽️ 3-3 Maydana, ⚽️ 4-3 Çiçek

Gele kaarten: 🟨 Keita, 🟨 Çiçek, 🟨 Kilota (2x)

Rode kaarten: 🟥 Kilota (2x geel)

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA