WELVERDIENDE OVERWINNING

Vandaag trokken we naar Moeskroen om de zesde ronde van de 1B Pro League af te werken.

Opstelling KVC Westerlo: David Jensen, Edisson Jordanov, Rubin Seigers, Pietro Perdichizzi, Lukas Van Eenoo, Thomas Van den Keybus, Jan Bernat, Maxim De Cuyper, Tuur Dierckx, Lyle Foster, Kyan Vaesen

Eerste helft

Het tempo zat er meteen goed in bij onze Kemphanen. Er werd uitstekend druk gezet wanneer de tegenstander in balbezit was en Moeskroen was nergens te bespeuren. In minuut 14 werd de score geopend door Edisson Jordanov na een goede actie van Jan Bernat waardoor die laatste zijn man voorbij kon gaan, 0-1.

Er worden vervolgens nog een tiental kansen gecreëerd maar de efficiëntie ontbrak. Net voor de rust had Lyle Foster een uitstekende kans om de voorsprong te vergroten naar 0-2. Hij gaat iedereen, inclusief de doelman, voorbij maar weet de bal niet in het lege doel te werken. De stand blijft 0-1 in het voordeel van Westerlo en daarmee trekken we ook de kleedkamer in.

Tweede helft

In de tweede helft wat er duidelijk minder energie in de spelers dan tijdens de eerste helft. De vechtlust die we zagen in het begin van de wedstrijd was duidelijk verminderd waardoor Moeskroen zich terug in de wedstrijd kon knokken. In de 65e minuut krijgen we op een ietwat ongelukkige manier een tegendoelpunt te slikken. De bal wordt tegen het been van Pietro Perdichizzi geschoten waardoor deze in het doel beland, 1-1.

We leken te moeten gaan afsluiten met een gelijkspel, tot dat Edisson Jordanov in minuut 91 een goede voorzet richting tweede paal gaf. Hier stond Maxim De Cuyper die de bal verlengt tot bij Fernand Gouré. Fernand tikt de bal prachtig in doel, waardoor hij ook zijn eerste doelpunt voor onze club beet heeft.

Twee minuten later klinkt het eindsignaal, we winnen verdiend waardoor de drie punten mee naar huis kunnen. De kloof met de tweede plaats wordt vergroot naar vier punten.

Doelpunten

⚽ Edisson Jordanov (14′)

⚽ Pietro Perdichizzi (OG 72′)

⚽ Fernand Gouré (91′)

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA