Jonge aanvaller Rayan Edrees (2003) traint mee met de U21

Rayan Edrees, een achttienjarige aanvaller uit Saoedi-Arabië, traint de komende periode mee met de U21 van KVC Westerlo. Rayan maakt deel uit van het SSDFT-programma van het Saoedische Ministerie van Sport, een programma dat een nieuwe generatie beloftevolle talenten moet klaarstomen om te schitteren op het internationale voetbaltoneel.

Saoedi-Arabië is ongelofelijk ambitieus als het over de toekomst van het Saoedische voetbal gaat. Het Aziatische land wil zich tonen op het mondiale voetbaltoneel en heeft daarvoor een toekomstplan ontwikkeld. Een plan dat start bij het koesteren en ondersteunen van jonge voetbaltalenten. Het doet dat onder andere via The Saudi Scholarship for Developing Football Talent (SSDFT), een van de steunprogramma’s van het Ministerie van Sport. Rayan Edrees is een van de jongeren die in het opleidingsprogramma zitten en waarin men sterk gelooft. De ultieme doelstelling is om een groep van spelers te vormen die internationale successen bewerkstelligen. De toekomst ziet er, nadat recent nog de U19 Asian Cup werd gewonnen, alvast rooskleurig uit.

Via de FPD Academy in Genk, kwam Rayan in Westerlo terecht. FPD Academy biedt spelers een totaalpakket aan en helpt ze om zich beter te ontwikkelen, zowel fysiek als mentaal. In oktober 2021 trainde Rayan al twee weken mee met de U21 van KVC Westerlo en nu zal hij ook de komende periode meetrainen en zich verder ontwikkelen.

Beloftevolle jongere met goede genen

Hoe groot het geloof in Rayan is, blijkt onder meer uit het bezoek van Romeo Jozak aan onze club. Romeo Jozak, Footbal Technical Director bij het Ministerie van Sport van Saoedi-Arabië, is een ervaren Kroatische voetbalmanager die recent nog de Koeweitse nationale ploeg coachte. Hij werd tijdens het bezoek aan onze club vergezeld door Noureddin Benali, een van de oprichters van de Genkse FPD Academy.

Rayan Edrees staat aan het begin van wat wellicht een mooie carrière is. Daarbij kan hij ook rekenen op de raad van zijn vader, Hamzah Edrees (Idris). Hamzah was zelf aanvaller en kwam onder meer uit voor de Saoedische teams Ohod Club en Al-Ittihad. Als lid van de Saoedische nationale ploeg maakte Hamzah deel uit van de lichting die in 1994 deelnam aan het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten. Hij stond er onder meer oog in oog met Marc Wilmots, Marc Degryse en Michel Preud’homme. Die wedstrijd verloren de Rode Duivels nota bene met 0-1 na een memorabele sologoal van Al-Owairan. Die laatste schoot Saoedi-Arabië toen naar de knock-outronde van het wereldkampioenschap. Voor het Aziatische land is dat nog steeds een unicum, maar dan wel één waarvan het hoopt dat de volgende generatie talenten het zal evenaren.

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA