Wedstrijdverslag Waasland-Beveren – KVC Westerlo

Vandaag gaan we op bezoek in het Freethielstadion. De Waaslanders staan momenteel op de tweede plaats in het klassement van de 1B Pro League. In de startende elf van Westerlo zien we geen wijzigingen ten opzichte van de vorige wedstrijd.

Opstelling KVC Westerlo

D. Jensen, R. Seigers, P. Perdichizzi, K. Mabea, E. Jordanov, O. Guctekin, L. Van Eenoo, J. Bernat, K. Vaesen, E. Daci, L. Foster

Opstelling Waasland-Beveren

N. Jackers, J. Buus, M. Da Costa, D. Wuytens, D. Tshimanga, L. Bertone, G. Gillet, L. Verstraete, A. Al Badaoui Sabri, T. Reyners, D. Maderner

Eerste helft

In de tiende minuut komen we even in gevaar. Na een foutje van Rubin Seigers belandt de bal bij Daniel Maderner waardoor we in een 3 vs 2 situatie terecht komen. Maderner besluit zelf op doel te trappen waarna Pietro Perdichizzi zich in de baan van het schot gooit.

Tien minuten later kunnen we zelf bijna profiteren van een fout in de verdediging van de Waaslanders. Tshimanga speelt slecht terug richting Da Costa waarna Daci de bal verovert. Jackers komt goed uit en werkt de bal weg. In minuut 25 wordt Pietro Perdichizzi gedwongen om een fout te maken waardoor hij een gele kaart ontvangt. Hem zullen we dus niet aan het werk zien in de wedstrijd tegen Lommel.

De score wordt in minuut 29 geopend door Waasland-Beveren. Het balbezit wordt te makkelijk weggegeven in de verdediging. Bertone trapt op doel waarna de bal via het been van Rubin Seigers afwijkt en tegen de netten belandt, 1-0. Net voor de rust brengt Jordanov de bal goed voor doel, maar Bernat kopt net over. Na 45 minuten voetballen gaan we de kleedkamer in met een 1-0 achterstand.

Tweede helft

Ook in de tweede helft zit het niet mee voor onze Kemphanen. In minuut 61 verdubbelt Waasland-Beveren de score via Daniel Maderner. Coach Jonas De Roeck besluit enkele veranderingen door te voeren en brengt Thomas Van den Keybus en nieuwkomer Tibo Persyn in het veld. In minuut 74 wordt de aansluitingstreffer op het scorebord gezet door Lukas Van Eenoo. De bal wordt eerst weggewerkt door de Waaslandse verdediging waarna onze kapitein hem vanop afstand binnen trapt, 2-1.

Fernand Goure kan bij zijn eerste balcontact al meteen goed doorbreken richting doel. De aanval wordt echter gestopt na een goede tackle van Jacob Buus. In de slotfase van de wedstrijd krijgen we nog een vrije trap waarbij zelfs doelman David Jensen mee naar voor gaat. Het lukt echter niet meer om de gelijkmaker te maken waardoor we met een 2-1 verlies terug naar Westerlo trekken.

Doelpunten

L. Bertone (’28)

D. Maderner (’61)

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA