Wedstrijdverslag STVV – KVC Westerlo

Vandaag trokken we naar Stayen om een oefenpot tegen STVV af te werken. Normaal gezien bestond de wedstrijd uit twee helften van 60 minuten, maar na overleg werd er besloten om het toch bij een wedstrijd van 90 minuten te houden. De wedstrijd eindigde met 2-1 in het voordeel van STVV.

Eerste helft

De volgende Kemphanen verschenen aan de aftrap: Koen Van Langendonck, Edisson Jordanov, Simon Paulet, Kyan Vaesen, Léo Seydoux, Kouya Mabea, Dimitrije Jovanovic, Rubin Seigers, Guy Yameogo en Thomas Ephestion.

De wedstrijd komt traag op gang met aan beide kanten weinig goede kansen. De scheidsrechter geeft in de 20e minuut een vrije trap in het voordeel van STVV en besluit om de VAR te raadplegen. Na de beelden te bekijken besluit hij om Kouya Mabea van het veld te sturen, Westerlo moet de resterende 70 minuten met een man minder spelen.

Een kwartier later krijgt STVV opnieuw een vrije trap. De bal wordt voorgegeven richting de zestien waarna Ghandri hem probeert weg te werken. De bal komt echter in de voeten van Mory Konate terecht die hem in de verste hoek binnenschiet, 1-0 voor STVV.

Tweede helft

Tijdens de rust werd bijna heel de ploeg gewisseld, enkel Seydoux bleef staan. Zo speelden we in de tweede helft met de volgende spelers: David Jensen, Pietro Perdichizzi, Lukas Van Eenoo, Basilio Ndong, Noël Soumah, Igor Vetokele, Léo Seydoux, Tuur Dierckx, Lorenzo Noviello, Daan Driesen, Mamoutou N’Diaye en Lars Neyens.

Iets na de start van de tweede helft begaat Sint-Truiden een blunder in hun verdediging. Vetokele profiteert hier uitstekend van en zet de 1-1 op het scorebord. In de 65e minuut is het opnieuw STVV dat zich aan de goal begeeft en Oleksandr Filipov weet de bal in het doel te werken. de scheidsrechter keurt het doelpunt echter af voor buitenspel en het blijft 1-1.

Enkele minuten weet STVV opnieuw te scoren, dit keer is het geen buitenspel en telt het doelpunt dus wel. De 2-1 is een feit en met deze score wordt de wedstrijd ook beëindigd.

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA