Wedstrijdverslag RWDM – KVC Westerlo

Vandaag gingen we in Molenbeek op bezoek bij RWDM. Bij de 11 namen die aan de aftrap stonden zien we één wijziging ten opzichte van vorige speeldag. Tuur Dierckx raakte op training geblesseerd aan zijn kruisbanden waardoor hij er een tijd uitligt. In zijn plaats staat Kouya Mabea aan de aftrap.

Opstelling KVC Westerlo: David Jensen, Edisson Jordanov, Rubin Seigers, Pietro Perdichizzi, Kouya Mabea, Lukas Van Eenoo, Thomas Van den Keybus, Jan Bernat, Maxim De Cuyper,, Erdon Daci, Kyan Vaesen

Opstelling RWDM: Théo Defourny, Florian Le Joncour, Mata Nzuzi, Lenny Nangis, Willilam Togui, Bryan Van den Bogaert, Théo Gécé, Gilles Ruyssen, Jarno Libert, Laurent Lavie, Nicolas Rommens.

Eerste helft

Bij RWDM staan drie oude bekenden van onze club aan de aftrap, namelijk Bryan Van Den Bogaert, Gilles Ruyssen en Nicolas Rommens. Het is meteen duidelijk dat het geen makkelijke wedstrijd zal worden. RWDM speelt de bal met snelle acties vlot naar voren waardoor onze Westelse verdediging meteen al in actie kan schieten.

In minuut 18 zet Laurent Lavie een goede loopactie via de rechterflank in maar Pietro Perdichizzi brengt redding met een zeer goed uitgevoerde sliding waardoor het gevaar is geweken. Enkele minuten later zien we onze linkervleugel Maxim De Cuyper een zeer goede dribbel inzetten richting de zestienmeter maar er kan nog geen gevaar gecreëerd worden.

Na een half uur voetballen laten de kansen nog steeds op zich wachten, zowel bij onze Kemphanen als bij de tegenstander is er nog geen grote dreiging geweest. In de 36e minuut is het echter wel raak voor Westerlo. Lukas Van Eenoo ziet Maxim De Cuyper vertrekken en besluit een lange bal naar voor te geven. Maxim neemt de bal goed aan en legt hem vervolgens in het mandje, 0-1.

Het spel is nog maar net opnieuw begonnen of het is alweer raak voor onze Kemphanen. Kyan Vaesen weet de bal in het midden van het veld te veroveren en stuurt vervolgens Maxim De Cuyper diep. Maxim ziet Erdon Daci helemaal alleen bij de tweede paal en twijfelt geen seconde. Erdon hoeft de bal maar in de goal te tikken, 0-2.

Na 45 minuten voetballen gaan we de rust in met een mooie 0-2 voorsprong.

Tweede helft

De tweede helft is nog maar net bezig wanneer de scheidsrechter besluit om de bal op de stip te leggen. Thomas Van den Keybus tikte het been aan van een speler van RWDM. Nicolas Rommens zet zich achter de bal en weet de penalty om te zetten naar een doelpunt, 1-2.

Na de aansluitingstreffer volgen enkele moeilijke minuten waarin RWDM veel druk weet te zetten. In de 66e minuut profiteren we bijna van een fout van William Togui. Hij kopt de bal richting eigen doel maar raakt net de kruising.

In de 70e minuut weten we goed te counteren via Kyan Vaesen, de bal belandt vervolgens bij Jan Bernat maar deze raakt net de paal, de stand blijft 1-2.

In de 80e minuut worden de eerste wissels in onze ploeg doorgevoerd. Fernand Gouré en Lorenzo Noviello betreden het veld voor Erdon Daci en Jan Bernat. Enkele minuten later zet Maxim De Cuyper bijna de 1-3 op het scorebord na alweer een prachtige pass van Lukas Van Eenoo. De bal wordt over de doelman gestift maar wordt nog net van de lijn gehaald.

Na 90 minuten zit de wedstrijd erop. We nemen de drie punten mee naar Westerlo en staan nu op een voorsprong van 7 punten.

Doelpunten

⚽ Maxim De Cuyper (’34)

⚽ Erdon Daci (’37)

⚽ Nicolas Rommens (’48)

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA