Wedstrijdverslag RWDM – KVC Westerlo

Eindelijk is het weer zo ver, competitievoetbal. Nadat de wedstrijd tegen Deinze werd uitgesteld speelden we vandaag op het veld van RWDM. Vaste waarden in de eerste elf, Thomas Van den Keybus en Maxim De Cuyper, zijn er vandaag wegens een schorsing na te veel gele kaarten niet bij.

Opstelling KVC Westerlo

D. Jensen, R. Seigers, P. Perdichizzi (85′ G. Yaméogo), K. Mabea, E. Jordanov, O. Guctekin (’77 S. Paulet), L. Van Eenoo, J. Bernat (87′ L. Seydoux), K. Vaesen, E. Daci (87′ F. Goure), L. Foster

Opstelling RWDM

T. Defourny, G. Ruyssen, F. Le Joncour, I. Sankhon, J. Libert, T. Gécé, N. Rommens, T. Mpati, K. Mata, W. Togui, G. Claes

Eerste helft

Al in de tweede minuut zien we onze Kemphanen bijna op voorsprong komen. Een hoekschop van Lukas Van Eenoo wordt door Kyan Vaesen doorgekopt richting tweede paal, de bal wordt echter van de lijn gekopt. Iets later doet Lyle Foster een poging vanop afstand maar er zit niet genoeg kracht achter het schot om voor gevaar te zorgen bij doelman Défourny. In de 13e minuut zet Vaesen zich achter de bal bij een vrijetrap net buiten het zestienmeter gebied. De bal wordt richting de hoek van het doel getrapt waarna Défourny er nog net op tijd bij is om de bal uit het doel te houden.

De eerste 20 minuten zien we dat de wedstrijd gedicteerd wordt door Westerlo. Het spel vindt voornamelijk plaats op de helft van RWDM maar de echt goede kansen blijven voorlopig nog uit.

In de 34e minuut zien we een goede kans vallen voor onze Kemphanen. Via een inworp van Kouya Mabea raakt de bal bij Lyle Foster. Lyle geeft de bal richting Erdon Daci die hem vervolgens doorspeelt tot bij Kyan Vaesen. Kyan trapt hard op doel maar de bal gaat recht op Theo Défourny af.

Tweede helft

Meteen na de start van de tweede helft haalt Edisson Jordanov uit met een stevig schot richting doel. De bal vliegt echter over. Ook valt meteen op dat RWDM duidelijk van plan is om meer druk te gaan zetten dan in de eerste 45 minuten.

Nadat de eerste 20 minuten van de tweede helft gespeeld zijn blijven de netten nog altijd schoon. Jordanov haalt nogmaals uit met een hard schot maar de bal vliegt langs het doel.

In de 72e minuut is het eerste doelpunt van de wedstrijd een feit. Lyle Foster speelt de bal tot bij Kyan Vaesen. Kyan brengt de bal tot bij Jan Bernat die hem dan vervolgens tegen de netten trapt. Iets later moeten zowel middenvelder Oguz Güctekin als verdediger Pietro Perdichizzi het veld verlaten met een blessure. Simon Paulet en Guy-Serge Yaméogo betreden het veld in hun plaats.

In de 84e minuut verdubbelt Kyan Vaesen op aangeven van Lyle Foster de score. Westerlo neemt na een zeer dominante wedstrijd de drie punten dubbel en dik verdiend mee naar huis.

Doelpunten

72′ J. Bernat

84′ K. Vaesen

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA