Wedstrijdverslag RSC Anderlecht – KVC Westerlo

Deze middag gingen onze Kemphanen op bezoek bij Anderlecht.

Opstelling KVC Westerlo: Van Langendonck(45’ Jensen), Seydoux, Yameogo, Perdichizzi(75’ Wouters), Mabea, Paulet, Van Eenoo(75’ Chikhi), Van Den Keybus(45’ Jordanov), De Cuyper(45’ Vaesen), Daci(80’ Vaesen)en Gouré(80’ Kaygan).

Opstelling RSC Anderlecht: Coosemans, Mykhaylichenko, Magallan, Sadiki, Mehssatou, Amuzu(67’ Tshibangu), Engwanda, Leoni, Raman(80’ Guindo), Colassin en Stassin(88’ Ferrara).

Eerste helft. In de eerste 20 minuten was het vooral een studieronde. Bij de eerste de beste doelkans was het wel meteen raak. Francis Amuzu was de auteur. Na een paar tikjes aan de rechterkant, werd hij vrijgespeeld in het strafschopgebied en het was een koud kunstje voor hem om de bal in de linkerbenedenhoek naast doelman Koen Van Langendonck te trappen (1-0). Enkele minuten later werd de stand bijna verdubbeld. Spits Stassin kopte de torenhoge kans echter naast. Op het halfuur was het wel raak. In eerste instantie kon Koen de bal nog wel pareren, in de rebound werd hij echter geklopt. De aansluitingstreffer kwam op naam van Thomas Van Den Keybus. Mabea veroverde de bal op links, kwam naar binnen en met een (afgeweken) afstandsschot kon Thomas doelman Coosemans verschalken (2-1). Net voor de rust viel een derde treffer te noteren van de Brusselaars. Voorzet van op links kwam in de voeten van Colassin en die pakte uit met een mooie lob, waar Van Langendonck geen verhaal tegen had.

In de tweede helft kwamen er 3 verse krachten (Jensen, Jordanov en Noviello) in het veld. Opnieuw was de eerste kans voor mauve et blanc. Gelukkig voor ons werd deze verkwanseld. Westerlo zette daar een kans voor Van Eenoo tegen. Spijtig genoeg was zijn teen net te klein op de bal in het doel te tikken. Volgende kans was voor Lorenzo Noviello. Coosemans kon de bal redden. In het laatste kwartier kregen ook nog 2 youngsters (Yasser Chikhi en Bas Wouters) de kans om zich te tonen. Vijf minuten voor tijd maakte Colassin zijn tweede van de namiddag.

Doelpunten: 20’ Amuzu (1-0), 28’ Stassin (2-0), 40’ Van Den Keybus (2-1), 45’ Colassin (3-1), 85’ Colassin (4-1)

Verslag: Peter Boons

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA