Wedstrijdverslag RSC Anderlecht – KVC Westerlo

Deze middag speelde onze Kemphanen een oefenwedstrijd tegen Anderlecht. De mauve-witten begonnen met 5 basisspelers aan deze partij. Verdedigers Murillo en Hoedt, flankspelers Verschaeren en Refaelov en spits Zirkzee stonden voor nieuwjaar steevast in de basis van het elftal van Vincent Kompany. Bij Westerlo zagen we voor de eerste keer Trésor Mossi in de basis verschijnen en werd Jan Bernat net voor de start van de wedstrijd nog vervangen door Maxim De Cuyper. Het eerste schot van de wedstrijd was Kempisch gezind. Na 9 minuten spelen probeerde Thomas Van den Keybus van buiten de zestien doelman Coosemans te verschalken. Na die eerste 10 minuten trok Anderlecht het spel naar zich toe en geraakten onze Kemphanen amper nog voor het vijandelijke doel. Het waren de Brusselaars die 4 kansen op een rij konden versieren. Tot driemaal toe was het Benito Raman die de kans kreeg om de score te openen. Tweemaal zat David Jensen er goed tussen en éénmaal trof de spits de paal. De laatste kansen voor de rust waren echter opnieuw voor ons. Eerst kopte Lukas Van Eenoo een knappe voorzet van Seydoux net over. Een minuutje later pakte Mossi uit met een fantastisch afstandsschot, Coosemans stond echter goed geplaatst om deze bal te weren. Rusten gingen we met een scoreloos gelijkspel.

Na de rust regende het ineens kansen. In het eerste kwartier noteerden we maar liefst 6 mogelijkheden om de score te wijzigen. De auteurs Daci, Raman, Refaelov, Foster, Van den Keybus en Zirkzee trapten de bal echter over of naast of zagen de plaatselijke doelmannen – Koen Van Langendonck was trouwens Jensen komen vervangen – hun werk naar behoren vervullen.

Rond de 70ste minuut wisselde coach De Roeck gans het elftal – op Daci en Van Langendonck na. Zo mochten onze U21-spelers proeven van het grote werk. Vlak nadien mocht Benito Raman opnieuw op Koen afgaan, maar gelukkig stond het vizier van de Brusselse spits niet goed afgesteld. Ook Zirkzee(2x) Refaelov,Arnstad en Hoedt probeerden nog, maar van Langendonck stond telkens paraat. Ook Kobe Heyns stond onze doelman nog eens bij op de lijn. In minuut 83 was het dan zo ver. Raman scoorde met een knappe plaatsbal (1-0). Net voor tijd verdubbelde Yari Verschaeren de score (2-0).

RSC Anderlecht

Coosemans, Murillo, Sadiki, Hoedt, Mykhaylichenko, Arnstad, Léoni, Verschaeren (81’ Tshibangu), Refaelov, Zirkzee (81’ Michez) en Raman.

KVC Westerlo

Jensen (45’ Van Langendonck), Seydoux (68’ Heyns), Soumah (68’ Chikhi), Yameogo (68’ Buekers), Jordanov (68’ Lemmens), Mossi (68’ Wouters), Van Eenoo (68’ Pelic), Van den Keybus (68’ Tassounte) , De Cuyper (39’ Daci), Vaesen (68’ Brabants) en Foster (68’ Van Baelen)

Doelpunten

83’ Benito Raman (1-0), 88’ Yari Verschaeren (2-0)

Verslag geschreven door Peter Boons

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA