Wedstrijdverslag RE Virton – KVC Westerlo

Opstelling KVC Westerlo

D. Jensen, E. Jordanov, G. Yameogo, R. Seigers, K. Mabea, K. Vaesen, L. Van Eenoo, T. Van den Keybus, I. Vetokele, E. Daci, L. Foster

Opstelling RE Virton

T. Martin, J. Vinck, W. Rémy, N. Rizzo, A. Hamzaoui, H. Colella, K. Masangu, V. Vanbaleghem, A. Sidibé, H. Kage, S. Anne

Eerste helft

Al na drie minuten belandt de bal in het Virtonse doel, maar wordt het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Foster kan door de verdediging wandelen en trapt de bal na een één-tweetje met Vetokele in de goal. De kemphanen domineren de wedstrijd volledig in het openingskwartier. Het is echter Virton dat met wat geluk op voorsprong komt. Sidibe kan na een voorzet uit een vrije trap naar binnen draaien en haalt uit op zijn rechter. De bal wijkt af en belandt vervolgens in het doel.

Enkele minuten later volgt er een goede kans voor Westerlo. Kyan Vaesen kopt een voorzet van Mabea door tot bij Foster. Foster haalt uit in één tijd maar ziet zijn schot tegen gehouden worden door een verdediger. Iets na het halfuur krijgt Foster opnieuw een uitstekende kans na een hoekschop. De bal komt voor en Lyle krijgt een vrije kopkans maar opnieuw wordt de bal geblokkeerd.

Net voor rust zien we nog een goede kans via Kyan Vaesen, Kyan trapt op buitenkant voet maar Timothy Martin houdt de netten schoon met een knappe redding. Vervolgens is het tijd om te gaan rusten. De Kemphanen trekken de kleedkamers in met een 1-0 achterstand. De statistieken maken duidelijk dat we de eerste helft de betere ploeg waren, maar ondanks 70% balbezit en 6 kansen toch een achterstand in te halen hebben.

Tweede helft

Al vroeg in de eerste helft krijgen we een goede kans via Lukas Van Eenoo. Vaesen tikt eerst de bal goed in de lucht waarna Van Eenoo op doel trapt. De bal wordt echter alweer uit het doel gehouden door Timothy Martin.

We zien onze Kemphanen veel druk zetten op de Virtonse verdediging maar het wil maar niet lukken om een goede doelkans te creëren. In de 62e minuut besluit coach Jonas De Roeck om de eerste wissels door te voeren. Igor Vetokele en Guy-Serge Yameogo verlaten het veld, in hun plaats komen Mathias Fixelles en Noël Soumah.

Soumah heeft al direct werk voor de boeg. Hervé Kage kan bijna ontsnappen en op doel uithalen maar Soumah zet de kans met een goede tackle om in een hoekschop.

In de 75e minuut staat de gelijkmaker bijna op het scorebord. Jordanov levert een schitterende voorzet af aan Kyan Vaesen die de bal vervolgens staalhard op de paal kopt. Iets later gaat de bal opnieuw op de paal, deze keer via Lyle Foster die uithaalt vanop rechts.

De wedstrijd wordt afgefloten bij een 1-0 stand. Het geluk zat niet mee vandaag, ondanks dat we de betere ploeg waren.

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA