Wedstrijdverslag RE Moeskroen – KVC Westerlo

KVC Westerlo is eindelijk kampioen. Dit kwamen de spelers en supporters vorige week zondag te weten toen RWDM verloor op het veld van Deinze. Vandaag spelen onze Kemphanen op Le Canonnier in Moeskroen. Jonas De Roeck heeft maar liefst 6 wissels doorgevoerd. De kersverse kampioen wil zich sowieso herpakken na de zure nederlaag in Lommel vorige week.

Opstelling KVC Westerlo

Van Langendonck, M. De Cuyper, P. Perdichizzi, R. Seigers, L. Seydoux, O. Guctekin, T. Van den Keybus, M. Fixelles, R. Neustädter, E. Daci, K. Vaesen

Opstelling RE Moeskroen

Mandanda, J. Taravel, M. Angiulli, E. Bocat, M. Bakic, D. Mohamed, O. Myny, F. Duplus, J. Carcela-Gonzalez, C. Tainmont, T. Chevalier

Eerste helft

In het openingskwartier van de wedstrijd hadden beide ploegen wel zin in een verkenningsronde. Toch kreeg Westerlo na 2 minuten een eerste corner. De Cuyper kon de bal voor doel geven, maar Mohamed moest tussenkomen na mistasten van Moeskroen-doelman Mandanda. Westerlo maakte aanstalten om het openingsdoelpunt te scoren, maar echt grote kansen kwamen er alleszins niet.

Na 14 minuten werkte Angiulli De Cuyper tegen de grond in het strafschopgebied. De scheidsrechter wees gedecideerd naar de penaltystip. Kyan Vaesen stond achter de bal en hij trapte de 0-1 op het bord.

Onze Kemphanen hebben altijd honger naar meer. Dat hebben we het voorbije seizoen wel gemerkt. Dit kwam ook naar boven tijdens deze wedstrijd. Nog geen minuut na het openingsdoelpunt van Vaesen, scoorde Westerlo de 0-2. Thomas Van den Keybus stuurde de bal met een listige pass tot bij Vaesen. De voormalige jeugdspeler van Westerlo zette de bal blindelings voor zodat Maxim De Cuyper aan de tweede paal kon opduiken en scoren.

De thuisploeg kreeg na 26 minuten een eerste kans. Bocat kon op doel besluiten na een fraaie dribbel, maar Koen Van Langendonck verwerkte de bal in een corner. De Henegouwers kwamen steeds beter in de wedstrijd en hadden ook meer vertrouwen aan de bal. Na een foutje in de Westelse verdediging kon Moeskroen de 1-2 scoren, maar invaller Simba schoof de bal net naast de rechterpaal.

Enkele minuten later kwam Moeskroen opnieuw in het strafschopgebied van Moeskroen en deze keer was het wel prijs. Koen Van Langendonck kon de bal nog uit doel pareren na een schot van Olivier Myny, maar het mocht niet baten. Teddy Chevalier kon de 1-2 alsnog op het scorebord trappen.

In tegenstelling tot vorige week in Lommel, kon Westerlo nu wel met een voorsprong de rust ingaan.

Tweede helft

Het begin van de tweede helft begon intenser dan de eerste helft. Moeskroen ging verder op het elan van voor de rust. Chevalier kreeg meteen een kans om zijn tweede doelpunt van de avond te maken. Koen Van Langendonck werd bijna tegenvoets verrast, maar ligt gelukkig net op tijd tegen de grond. Ook Westerlo kon de eerste kans van de tweede helft niet afwerken. Mandanda kon het verrassende schot van Kyan Vaesen in hoekschop werken.

Na 55 minuten hadden onze Kemphanen weer zin in een doelpunt. De Cuyper probeerde Daci te bereiken met een voorzet op maat, maar Mandanda koos voor een corner voor Westerlo. Na een woelige fase belandde de bal bij Neustadter. Hij kon Seigers bereiken die de bal tot bij Vaesen kopte. Net zoals in de eerste helft kon hij Maxim De Cuyper bereiken. Hij maakt zijn tweede doelpunt van de avond.

Het is haast niet te geloven, maar het is exact hetzelfde scenario als uit de eerste helft. Een minuut na het derde doelpunt kon Westerlo de 1-4 op het scorebord knallen na miscommunicatie tussen Angiulli en Mandanda. Erdon Daci bedankte de Moeskroense verdediging en maakte zijn 10e doelpunt van het seizoen.

Na 60 minuten deed Jonas De Roeck zijn eerste wissels. Doelpuntenmakers Vaesen en De Cuyper maakten plaats voor Persyn en Bernat.

In minuut 66 liet Frederic Duplus heel het stadion schrikken. Hij haalde verschroeiend uit van buiten het zestienmetergebied. Van Langendonck kon de bal nog met zijn vingertoppen aanraken, maar het schot vloog loeihard in de linkerbovenhoek. Een schitterend doelpunt van de 32-jarige Fransman.

Tibo Persyn had ook nog wel zin in een doelpunt. Na een voorzet van Daci – die nog afweek op een Moeskroen-verdediger – kon de invaller zijn eerste doelpunt in Westelse loondienst maken. De West-Vlaming zette de 2-5 op het scorebord.

Jonas De Roeck wisselde nog drie spelers. Paulet, Goure en Soumah kwamen in de plaats van Fixelles, Daci en Van den Keybus. Les Hurlus probeerden Van Langendonck nog te testen, maar tevergeefs.

Als de ene invaller een doelpunt maakt, kan de andere dat ook. Dat moest Simon Paulet gedacht hebben. Na een corner van Bernat, schiet Paulet door een bos van benen de eindstand op het bord. Parfait Mandanda moest zich voor een zesde keer omdraaien. De Franse doelman had allesbehalve een perfecte avond achter de rug.

Na het 92 minuten fluit scheidsrechter Kevin Debeuckelaere de wedstrijd tot zijn einde. De Kemphanen winnen overtuigend met 2-6. Volgende week werkt Westerlo zijn laatste wedstrijd van het seizoen af in ’t Kuipje tegen RWDM.

Doelpunten

15’ K. Vaesen (0-1)

16’ M. de Cuyper (0-2)

36’ T. Chevalier (1-2)

56’ M. de Cuyper (1-3)

57’ E. Daci (1-4)

66’ F. Duplus (2-4)

70’ T. Persyn (2-5)

88’ S. Paulet (2-6)

Verslag geschreven door: Sean Leysen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA