Wedstrijdverslag R. Union SG – KVC Westerlo

Vandaag trokken we naar het Joseph Marien stadion waar we ontvangen werden door Union. Het was een typische herfstdag met regenbuien wat de wedstrijd ongetwijfeld niet makkelijker ging maken. In de startende elf stond Rubin Seigers opnieuw in de basis. Ook Jordanov, Vaesen en Fixelles kwamen aan de aftrap.

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, B. Reynolds, R. Tagir, R. Seigers, E. Jordanov (75′ T. Dierckx), M. De Cuyper, N. Madsen, M. Fixelles (84′ L. Mineiro),, H. Akbunar (57′ T. Van den Keybus), L. Foster, K. Vaesen (75′ I. Vetokele)

Opstelling Union: A. Moris, I. Kandouss, C. Burgess, S. Van der Heyden, B. Nieuwkoop, J. Amani, S. Lynen, T. Teuma, L. Lapoussin, D. Vanzeir, V. Boniface.

Eerste helft

Union ging al meteen in de aanval vanop de rechterflank via Bart Nieuwkoop. Enkele minuten later waren het onze Kemphanen die in de omschakeling konden counteren. Fixelles zorgde voor het eerste schot op doel maar Moris had geen problemen om de bal te kunnen stoppen.

In minuut 14 werd Foster de ruimte ingestuurd door Vaesen. Foster wist Burgess van zich af te schudden en vervolgens uit te halen op doel, maar zijn schot ging voorlangs. In het openingskwartier was er langs beide kanten nog geen sprake van echt gevaarlijke pogingen.

Ook Vaesen wist een keer voor doelman Moris te komen. Hij trapte richting de verste hoek maar ook zijn schot eindigde naast het doel. Ook Union wist nog aan het Westelse doel te komen maar kon Bolat niet in problemen brengen. De schoten eindigden meestal over of naast het houtwerk.

Net voor rust kwamen onze Kemphanen op voorsprong. Foster kon doorbreken vanop links en de verdediging achter hem laten. Hierna plaatste hij de bal perfect voorbij Moris, 0-1. Enkele minuten later klonk het fluitsignaal en trokken de spelers de kleedkamer in. Een score die zeker niet onterecht is na een eerste helft waar we weinig kansen zagen.

Tweede helft

Enkele minuten na de start van de tweede helft kregen we de kans om 0-2 te maken. Moris speelde een slechte bal tot bij Van der Heyden waarna Fixelles kon onderscheppen. Vaesen wist uit te halen op doel maar zag zijn schot van de lijn gehaald worden.

Even kwamen onze Kemphanen in gevaar. Bolat kwam te ver uit waardoor Vanzeir hem kon passeren. Fixelles kon de bal nog recupereren waardoor Union niet wist te profiteren van deze mogelijkheid.

Na 57 minuten voetballen mocht Akbunar gaan rusten. Thomas Van den Keybus werd het veld opgestuurd om het middenveld te gaan versterken. Enkele minuten later werd de wedstrijd kort onderbroken wegens vuurwerk in het thuisvak.

Union zette hoog druk en wist opnieuw tot een kans te komen via invaller Adingra, maar het schot ging gelukkig naast het doel. Hier kwamen we even goed weg.

De laatste minuten was het knokken voor elke bal. Union leek absoluut niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven en ging met de volle 100% voor de aansluitingstreffer. Hierdoor konden we in het slot van de wedstrijd er nog een counter uit slepen. Foster speelde de bal goed tot bij Vetokele maar die zag zijn schot gestopt worden door Moris.

Vervolgens was het toch nog Union die de bal via Nilsson in het doel kon werken. De VAR kwam nog even tussen om het doelpunt te bekijken, maar uiteindelijk werd het toch goedgekeurd. Na de hele tweede helft op voorsprong te hebben gestaan moeten we naar huis met een gelijkspel.

Doelpunten 

L. Foster 0-1 (45+1′)
G. NIlsson 1-1 (90+4′)

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA