Wedstrijdverslag R. Antwerp FC – KVC Westerlo

Vandaag trokken we naar Deurne om het op te nemen tegen de huidige leider van de competitie. De Antwerpenaren wisten tot nu toe al hun wedstrijden al te winnen dus het was duidelijk dat het geen makkelijke opdracht ging worden. Coach Jonas De Roeck moest na het uitvallen van Jan Bernat en kapitein Lukas Van Eenoo enkele noodgedwongen wijzigingen doorvoeren in de startende elf. Roman Neustaedter kreeg de kapiteinsband toegewezen. Ook Edisson Jordanov zat vandaag niet in de selectie, hierdoor kreeg nieuwkomer Bryan Reynolds zijn eerste basisplaats van het seizoen.

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, B. Reynolds (76′ R. Tagir), R. Seigers, P. Perdichizzi, M. De Cuyper, N. Madsen, R. Neustaedter (70′ I. Vetokele), T. Van den Keybus, T. Dierckx (70′ H. Akbunar), D. Nene (76′ K. Vaesen), L. Foster (76′ M. Fixelles)

Opstelling R. Antwerp FC: J. Butez, J. Bataille, T. Alderweireld, W. Pacho, S. Vines, A. Yusuf, P. Gerkens, J. Ekkelenkamp, C. Stengs, K. Miyoshi, V. Janssen

Eerste helft

Al vanaf de eerste minuten was het duidelijk dat het een pittig duel zou worden. We openden de wedstrijd met een kans voor Dorgeles Nene. Meteen erna speelde Antwerp vlot voorbij onze verdediging waarna Vincent Janssen kon uithalen op doel. De Nederlandse spits zag zijn schot echter in het zijnet belanden.

Antwerp speelde voetballend naar voor maar onze Kemphanen zaten er altijd goed tussen. We speelden iets voorzichtiger en afwachtend om er een counter uit te slepen via de pijlsnelle Dorgeles Nene en Lyle Foster.

De tegenstanders maakten in het eerste halfuur enkele kleine foutjes in de verdediging. Zo konden Foster en Dierckx tweemaal uithalen op doel maar wisten er niet van te profiteren waardoor het voorlopig nog op een gelijke stand bleef. Ook Dorgeles Nene liet enkele flitsende acties zien en mocht een aantal keer uithalen op doel maar zag zijn inzet niet beloond worden.

In minuut 32 gaat Maxim De Cuyper in het strafschopgebied in de fout op Jurgen Ekkelenkamp. Scheidsrechter Wesli De Cremer wees meteen naar de stip waarna Vincent Janssen de openingstreffer wist te scoren, 1-0. Een zware tegenvaller voor onze Kemphanen na toch wel een eerste helft met veel inzet en de wil om doelpunten te scoren.

Tweede helft

Net na de rust zorgt Nene al meteen voor gevaar. Dierckx bracht de bal voor tot bij de tweede paal waar Nene in één tijd uithaal. Butez kan de bal nog net omzetten in een corner. Antwerp kan al direct counteren via Calvin Stengs die de bal tot bij Ekkelenkamp speelde. Ekkelenkamp tikt de bal tot bij de tweede paal waar Miyoshi hem er maar hoeft in te tikken in een open doel, 2-0.

De spelers lieten goede combinaties op het middenveld zien maar vaak was het de laatste pass die ontbrak om voor gevaar te kunnen zorgen. Antwerp liet enkele keren goede acties zien via het duo Ekkelenkamp – Stengs.

In minuut 76 volgde er een driedubbele wissel bij onze Kemphanen om het tij trachten te keren. Coach Jonas De Roeck besloot om Foster, Nene en Reynolds naar de kant te halen. Ze werden vervangen door Vaesen, Fixelles en Tagir.

Antwerp doet echter alle hoop verwateren en wist nog een derde keer te scoren. Dit keer was het invaller Anthony Valencia die van dichtbij de netten deed trillen via het hoofd.

Na 90 minuten zit de partij erop, we gaan met 3-0 de boot in op ‘Den Bosuil’.

Doelpunten 

V. Janssen (33′)
K. Miyoshi (50′)
A. Valencia (82′)

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA