Wedstrijdverslag OH Leuven – KVC Westerlo

De eerste uitwedstrijd van het seizoen, een verplaatsing naar het King Power @Den Dreef van OH Leuven. In de Westelse basiself zien we geen enkele wijziging ten opzichte van de wedstrijd tegen Cercle Brugge.

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, E. Jordanov, R. Seigers, P. Perdichizzi, M. De Cuyper (R. Tagir 84′), R. Neustaedter (J. Bernat 72′), L. Van Eenoo, T. Van den Keybus, T. Dierckx (B. Reynolds 84′), K. Vaesen (L. Foster 45′), E. Daci (M. Fixelles 84′)

Opstelling OH Leuven: V. Cojocaru, L. Patris, E. Pletinckx, D. Ouedraogo, K. Malinov, M. Al Tamari, J. Thorsteinsson, C. De Norre, M. Maertens, R. holzhauser, N. Nsingi

Eerste helft

OHL begint de eerste minuten met enkele slordige passes waardoor het Westelse middenveld enkele keren kan profiteren om een aanval op te zetten. Het is echter OHL dat in minuut 13 de openingstreffer maakt. Tamari brengt de bal voor tot bij Patris die meteen uithaalt richting doel. Bolat zit er in eerste instantie nog bij maar ziet de bal op de rebound binnen getrapt worden door Thorsteinsson, 1-0 en een zure start aan de wedstrijd.

In minuut 22 krijgt Daci een goede kans. Hij haalt uit vanop de linkerkant van het zestienmetergebied maar ziet zijn schot geblokt worden door doelman Cojocaru.

Onze Kemphanen blijven aanvallen op zoek naar de aansluitingstreffer maar stuiten steeds op een stevige Leuvense defensie. Vaak is het ook de laatste pass die net dat tikkeltje efficiëntie mist om voor gevaar te kunnen zorgen.

In de 39e minuut ontstaat er even wat verwarring. De Cuyper maakt een kleine fout nadat de bal over de achterlijn ging. Scheidsrechter Brent Staessens fluit waardoor er even aan een penalty gedacht wordt maar het blijkt uiteindelijk toch om een doeltrap te gaan.

Meteen na deze fase krijgt Kyan Vaesen de uitgelezen kans om de gelijkmaker op het scorebord te zetten, de bal beland spijtig genoeg net in het zijnet.

De spelers gaan rusten met een 1-0 achterstand. We zagen in de eerste helft een hongerig Westerlo maar de kansen worden niet efficiënt genoeg benut.

Tweede helft

In de tweede helft zien we dat er tijdens de rust één wissel is doorgevoerd. Kyan Vaesen blijft binnen en wordt vervangen door Lyle Foster.

De tweede helft is nog geen twee minuten minuten bezig wanneer OHL erg gevaarlijk uit de hoek komt. Een scherpe voorzet vanop de rechterflank wordt net niet geraakt door Nsingi waardoor onze Kemphanen goed weg komen.

Westerlo start de tweede helft met een grote honger naar de aansluitingstreffer. Foster is sterk in duel en haalt uit op doel maar de bal wijkt af en resulteert in een hoekschop.

Er blijft druk gezet worden maar de bal gaat er maar niet in. In de 74e minuut ontvangt Pietro Perdichizzi een tweede gele kaart na een handsbal. OHL ontvangt een penalty die wordt omgezet in de 2-0 door Raphael Holzhauser.

In de 84e minuut moet Erdon Daci het veld met een blessure verlaten via een draagberrie. Hij wordt vervangen door Mathias Fixelles.

Onze Kemphanen slagen er niet in om nog een aansluitingstreffer te scoren, de wedstrijd wordt afgefloten bij 2-0.

Doelpunten

J. Thorsteinsson 1-0 (13′)

R. Holzhauser 2-0 (72′ P)

Verslag geschreven door: Jordy Haesen

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA