Wedstrijdverslag Lommel SK – KVC Westerlo

Vandaag trokken we naar het Soeverein Stadion waar we het opnamen tegen Lommel SK. 

KVC Westerlo

Jensen, Seydoux, Mabea, Seigers, Perdichizzi, Van Eenoo, Van den Keybus, Bernat, Vetokele, Daci, Foster

Lommel SK

Fiermarin, Wuytens, Kis, Neven, Henkens, Saito, Sales, Verschueren, Belghali, Thordarson, Vandersmissen,

Eerste helft

In de 5e minuut zien we de eerste kans van de wedstrijd aan Lommelse zijde. Westerlo moet nog iets langer wachten op de eerste kans. Erdon Daci haalt in minuut 18 uit met een afstandsschot maar het schot zorgt niet direct voor gevaar. Onze Kemphanen weten in de eerste helft geen goede opportuniteiten te creëren. De passes zijn vaak niet goed genoeg waardoor de bal maar niet tot bij de aanvallers komt.

Lommel is duidelijk voetballend de betere ploeg in de eerste helft maar weet ook niet te scoren. Westerlo krijgt nog een kans om de score te openen in de 40e minuut wanneer Jan Bernat Lyle Foster de diepte in kan sturen. Foster trapt echter op de doelman waardoor we de kleedkamers in trekken met een 0-0 stand.

Tweede helft

Vlak na de start van de tweede helft weet Erdon Daci de bal tegen de netten te werken. De lijnrechters zagen echter dat Daci buitenspel stond waardoor het doelpunt wordt afgekeurd. Daci krijgt vervolgens nog een goede kans via een voorzet richting tweede paal. Hij staat vrij voor doel en wil de bal binnen tikken maar weet hem niet goed te raken. Hierdoor gaat de bal net naast en blijft het dus nog 0-0.

De tweede helft werd gekenmerkt door vele fysieke duels die resulteerde in drie gele kaarten voor beide teams. Lang zag het ernaar uit dat de wedstrijd in een doelpuntenloos gelijkspel waardoor de punten dus gedeeld zouden worden. In de allerlaatste minuut weet Erdon Daci echter de 0-1 via het hoofd tegen de netten te werken. Hierdoor nemen we de 3 punten meer naar Westerlo en behouden we dus de kloof van 10 punten met de tweede plaats.

Doelpunten

Erdon Daci (’92)

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA