Wedstrijdverslag Lommel SK – KVC Westerlo

Vandaag speelt Westerlo in het Soevereinstadion in Lommel. Bij een overwinning speelt Westerlo kampioen. Jonas De Roeck moet twee noodgedwongen wissels maken. Door de schorsingen van Pietro Perdichizzi en Edisson Jordanov komen Noël Soumah en Leo Seydoux weer in de ploeg. Na het laatste fluitsignaal gaat er sowieso één ploeg opgelucht de kleedkamer in. Bij een gelijkspel kan Lommel zich verzekeren van nog een jaar in 1B.

Opstelling KVC Westerlo

  1. Jensen, M. de Cuyper, N. Soumah, R. Seigers, L. Seydoux, T. Van den Keybus, L. Van Eenoo, J. Bernat, I. Vetokele, L. Foster, E. Daci

Opstelling Lommel SK

  1. De Busser, K. Kis, S. Wuytens, L. Lemoine, R. Belghali, D. Rosa, T. Pierrot, R. Henkens, B. Smeets, C. Vinicius, K. Saito

Eerste helft

Westerlo begint gretig aan de wedstrijd. Na 2 minuten steekt Seydoux Daci diep, maar doelman Jari De Busser redt. Nog geen minuut later kan ook Vetokele scoren. Hij trapt de bal over het doel.

In de 13de minuut krijgt Westerlo loon naar werken. Igor Vetokele kan Leo Seydoux – na een deviatie van Lyle Foster – bereiken aan de tweede paal en hij trapt de 0-1 voorbij de Lommelse doelman.

In minuut 18 krijgen onze Kemphanen een strafschop. Jari De Busser maakt een overtreding op Erdon Daci volgens scheidsrechter Denil. Het is een discutabele fase, want de doelman raakt de spits niet. Het is betwistbaar of de penalty zou worden toegekend met een VAR. Lyle Foster mag proberen de 0-2 op het scorebord te knallen. De Busser zet zijn fout recht en stopt de penalty van de Zuid-Afrikaan.

Westerlo blijft de druk opvoeren en krijgt in de 38e minuut een hoekschop. Erdon Daci neemt de bal knap aan, maar zijn schot treft de lat.

De thuisploeg heeft in de eerste helft nog geen enkele kans kunnen creëren. Westerlo lijkt de rust in te gaan met een 0-1-voorsprong. Daar dacht Lommel SK-middenvelder Diego Rosa anders over. In de eerste minuut van de extra tijd haalt hij uit van buiten het zestienmetergebied. Een minuut later krijgt de thuisploeg nog een kans. Cauê Vinicius kan de 2-1 binnentrappen na een fraaie dribbel van Koki Saito.

Tweede helft

De tweede helft start met een kans langs Lommelse zijde. Saito wordt in de 47e minuut vrijgespeeld, maar de Japanner trapt hoog over. Een minuut later krijgt ook Westerlo een grote kans. Lyle Foster zet Daci voor doel, maar de spits kopt over.

Westerlo blijft zich posteren in het doelgebied van Lommel SK. In minuut 63 komt er nog eens een grote kans via Erdon Daci. Hij krijgt de bal van Vetokele, maar hij zet naast.

Onze Kemphanen blijven druk zetten, maar echt grote kansen komen er niet tot in de 79e minuut. Dan krijgt Foster de bal in het Lommelse zestienmetergebied, maar hij trapt de bal over het doel.

In de slotfase krijgen we nog een allerlaatste kans via een hoekschop. David Jensen gaat mee naar voor om de nederlaag koste wat het kost te vermijden. Er komt geen gevaar en zelfs Lommel SK kan nog een laatste keer counteren. Cauê Vinicius kan de 3-1 bijna in een open doel trappen. Als laatste strohalm werkt Mabea de Brazilaanse spits naar de grond. De scheidsrechter geeft hem een rode kaart.

Na 94 minuten fluit scheidsrechter Denil af. Lommel wint de wedstrijd met 2-1.

Doelpunten

13’ L. Seydoux (0-1)

45+1’ D. Rosa (1-1)

45+3’ C. Vinicius (2-1)

Verslag geschreven door:  Sean Leysen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA