Wedstrijdverslag Lierse K. – KVC Westerlo

Vandaag trokken we na een interlandbreak richting ’t Lisp waar we de derby tegen Lierse K. spelen. Edisson Jordanov was er niet bij vanwege een blessure. 

KVC Westerlo

Jensen, Seydoux, Seigers, Perdichizzi, Van Eenoo, Van den Keybus, Bernat, De Cuyper, Daci, Foster

Lierse K.

De Smet, Schuermans, Hendrickx, Van Acker, Limbombe, De Schryver, Maes, Schouterden, Bitsindou, Poelmans, Naessens

Eerste helft

In het eerste kwartier van de wedstrijd wordt de bal vlot rond getikt. Westerlo creëert enkele kansen maar deze zorgen niet voor voldoende gevaar. Lierse lijkt vooral op de counter te spelen en slaagt er tot tweemaal toe in om een aanvaller alleen weg te sturen. De Westelse verdediging was echter steeds alert en Pietro Perdichizzi en Rubin Seigers slagen er in om de bal weg te werken.

Rond de 20e minuut rent Erdon Daci over de rechterflank waardoor hij de verdediging van Lierse even stevig in de problemen brengt. Hij wordt via zijn shirt tegen de vlakte getrokken waardoor de aanval wordt afgebroken.

In de 30e minuut duikt Lyle Foster de diepte in richting het zestienmetergebied. Hij ontvangt de bal goed in de voet en doet de netten trillen, 0-1.

Westerlo is duidelijk de betere ploeg in de eerste helft van de wedstrijd. We gaan dan ook verdiend de rust in met een voorsprong.

Tweede helft

De tweede helft krijgen we al direct een enorme kans om de 0-2 op het scorebord te zetten. Daci brengt de bal tot bij de tweede paal waar Maxim De Cuyper helemaal alleen staat. Hij hoeft de bal maar in het doel te tikken maar raakt hem slecht en trapt over doel.

In minuut 60 is het wel prijs. Erdon Daci wordt goed weggestuurd door Lyle Foster. Hij trapt richting de verste hoek waarna doelman De Smet er in eerste instantie nog bijzit maar de bal valt met wat geluk toch nog in het doel, 0-2. Enkele minuten is het opnieuw raak voor onze Kemphanen. Lyle Foster ontvangt de bal van Lukas Van Eenoo waarna hij goed naar binnen draait en de netten doet trillen, 0-3.

In de 71e minuut kent scheidsrechter Vermeiren een penalty toe aan onze Kemphanen. Nadat de penalty wel drie keer wordt hernomen is de 0-4 een feit. Enkele minuten later scoort Lierse toch nog een aansluitingstreffer waardoor de stand op 1-4 wordt gebracht. Hiermee is de wedstrijd echter nog niet afgelopen, Léo Seydou laat de netten van De Smet nog een vijfde keer trillen waardoor we naar huis gaan met een 1-5 overwinning.

Doelpunten

Foster (’30, ’60) Daci (’55) Bernat (’73) Seydoux (’85)

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA