Wedstrijdverslag KVC Westerlo – Zulte-Waregem

Na de bekerwedstrijd die we vorige week wonnen op verlengingen keerden de Kemphanen die internationale verplichtingen hadden terug naar ’t Kuipje. Zo zagen we Nicholas Madsen, Lyle Foster en Maxim De Cuyper weer op hun vertrouwde stek in de ploeg. Ook Ravil Tagir en Lucas Mineiro stonden opnieuw in de basis en Muhammed Gümüskaya mocht zijn competitiedebuut maken in de geel-blauwe kleuren.

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, B. Reynolds, R. Seigers, R. Tagir, M. De Cuyper, L. Mineiro (R. Neustaedter 81′), N. Madsen  (M. Fixelles 81′), M. Gumuskaya (K. Vaesen 64′), N. Chadli (D. Nene 64′), H. Akbunar (T. Dierckx 74′) , L. Foster

Opstelling Zulte-Waregem: S. Bossut, R. Tsouka, T. Derijck, O. Drambaiev, A. Sissako, A. Fadera, J. Vossen, A. Ndour, M. Tambedou, N. Rommens, L. Willen

Eerste helft

Al vroeg in de wedstrijd zagen we Zulte bijna op voorsprong komen. Tagir ging het duel aan maar de bal geraakte met wat geluk bij aanvaller Vossen die kon uithalen op doel. Bolat pakte uit met een zeer goede save waardoor het gevaar geweken was. De Kemphanen profiteerden meteen van de schifting in momentum. Gümüskaya gaf een uitstekende voorzet richting eerste paal naar landgenoot Akbunar. De kleine flankspeler wist hem perfect door te koppen richting tweede paal waar Chadli de bal mooi binnenkopte.

Nog geen twee minuten later is het bijna opnieuw raak voor de Rode Duivel. Na een goede actie waarmee hij Derijck kon passeren wist hij uit te halen naar de kortste hoek maar ditmaal zat Bossut er wel tussen. Tijdens deze fase liep Zulte-Waregem speler Tambedou een blessure op waardoor hij vroegtijdig het veld moest verlaten.

Essevee speelde met hoge druk richting het Westelse doel waardoor ze wel 10 hoekschoppen verzamelden. Vlak voor rust zagen we een uitstekend samenspel op de linkerflank tussen De Cuyper en Chadli. Via mooie combinaties werd de bal tot bij Gümüskaya gespeeld die vervolgens links naast trapte.

We trokken de kleedkamers in met een 1-0 voorsprong. Bolat speelde een uitstekende eerste helft waardoor de West-Vlamingen niet tot scoren wisten te komen.

Tweede helft

Al meteen na rust zagen we de voorsprong verdubbeld worden. Reynolds rukte goed op naar voren waarna de bal tot bij Madsen werd gespeeld.Vervolgens ontving Foster de bal van de jonge Deen en wist hij doelman Sammy Bossut te verschalken . Een uitstekend begin aan de tweede helft.

Vervolgens wist de Zuid-Afrikaanse doelpuntenmaker goed door te breken op de linkerflank. Hij werd echter foutief afgestopt door Derijck die niet snel genoeg was om hem te volgen waardoor de aanval werd afgebroken.

Invaller Tuur Dierckx wist zich twee minuten na zijn invalbeurt al meteen goed vrij te spelen en de bal tot bij Kyan Vaesen te stiften. Kyan had net niet genoeg ruimte om er een schot uit te slepen. Vervolgens counterde Essevee en kwamen ze bijna tot de aansluitingstreffer. Vossen kon uithalen vanop afstand maar zag zijn schot eindigen op de onderkant van de lat. De bal ging net niet over de lijn waardoor het nog 2-0 bleef.

Vervolgens wist Westerlo opnieuw een goede counter in te zetten. Foster stuurde Dierckx door het centrum die de bal vervolgens tot bij de pijlsnelle Nene bracht. Nene trok een sprint en kon uithalen richting doel maar zag zijn schot naast gaan.

De wedstrijd eindigt in 2-0. De drie pu2en blijven thuis

Doelpunten 

N. Chadli (10′)
L. Foster (47′)

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA