Wedstrijdverslag KVC Westerlo – Waasland Beveren

Vandaag ontvingen we Waasland-Beveren in ’t Kuipje. De vorige wedstrijd die we tegen hen speelden resulteerde in een 0-2 overwinning. In de Westelse startende elf zien we twee wijzigingen ten opzichte van vorige week. Rubin Seigers vervoegt zich terug bij de selectie na een afwezigheid wegens ziekte. Lyle Foster wordt beloond met een basisplaats na zijn harde werk op training. Hij vervangt Kyan Vaesen die vandaag start op de bank. Ook Thomas Van den Keybus en Pietro Perdichizzi zien we in de basis, nadat ze vorige week in de wedstrijd tegen Deinze een lichte blessure opliepen.

Opstelling KVC Westerlo: David Jensen, Edisson Jordanov, Rubin Seigers, Pietro Perdichizzi, Kouya Mabea, Lukas Van Eenoo, Thomas Van den Keybus, Maxim De Cuyper, Jan Bernat, Erdon Daci, Lyle Foster

Opstelling Waasland-Beveren: Nordin Jackers, Dries Wuytens, Nihad Mujakic, Chris Kablan, Derrick Tshimanga, Jur Schryvers, Louis Verstraete, Jenthe Mertens, Joan Edmundsson, Kevin Hoggas, Tom Reyners

Eerste helft

De wedstrijd wordt op gang getrapt met een hoog tempo. Beveren gaat hard in de duels en lijkt er volledig voor te willen gaan. Dit is echter ook het geval bij onze Kemphanen waardoor het een spannende pot voetbal belooft te worden. Bij onze eerste echte kans werd de bal in het doel getrapt, maar de scheidsrechter had een fout in het zestienmetergebied gezien waardoor het doelpunt niet telt. Verder zijn er in de eerste 30 minuten weinig kansen te zien langs beide kanten.

Westerlo krijgt een goeie kans via Maxim De Cuyper, Mabea geeft een scherpe voorzet richting eerste paal en De Cuyper probeert het via een achterwaartse kopbal. De bal gaat echter naast waardoor het geen gevaar oplevert. In minuut 31 rukt diezelfde Mabea op naar voren. Hij haalt uit met een afstandsschot op zijn linker maar de bal vliegt naast.

De scheidsrechter heeft heel wat werk deze wedstrijd. Eerst wordt Jan Bernat bestraft met geel wegens protest. Het protest was echter terecht want Westerlo verdiende een hoekschop. Enkele minuten later gaat ook coach Jonas De Roeck op de bon met een gele kaart.

Net voor de rust heeft Waasland-Beveren een enorme kans om op voorsprong te komen. De bal wordt voorgebracht voor doel maar wordt net niet goed geraakt met het hoofd waardoor hij in de voeten van Pietro Perdichizzi terecht komt. De eerste helft levert nog geen doelpunten op waardoor de spelers de kleedkamers in trekken met een stand van 0-0.

Tweede helft

Na de start van de tweede helft is het duidelijk dat beide teams absoluut voor de openingstreffer willen gaan. Westerlo krijgt een goede kans via Maxim De Cuyper die uithaalt op doel. Nordin Jackers was echter alert en weet het schot te stoppen, Maxim krijgt de bal nog in de rebound maar trapt voorlangs. Westerlo is duidelijk op zoek naar een doelpunt.

In minuut 73 is het prijs, Erdon Daci ontvangt de bal van Edisson Jordanov bij de paal na een prachtig hakje van Maxim De Cuyper. Daci twijfelt geen seconde en laat de netten trillen, 1-0.  Nog geen twee minuten later heeft diezelfde Erdon Daci de perfecte kans om de 2-0 op het scorebord te zetten. Hij ontvangt de bal bij de tweede paal en hoeft hem er maar in te tikken. Daci trapt echter te hard en de bal vliegt over het doel.

Het is aan het spel te zien dat Westerlo duidelijk nog een doelpunt wilt maken. Lyle Foster stormt op doel af en trapt de bal richting de verste hoek. Goalie Nordin Jackers zit er echter tussen waardoor de stand voorlopig nog bij 1-0 blijft. Het is echter Beveren dat het tweede doelpunt scoort. Met wat geluk valt de bal bij Edmundsson die de bal in het doel werkt, 1-1. Met deze stand fluit de scheidsrechter de wedstrijd ook af.

Doelpunten

⚽ Erdon Daci (83′)

⚽ Joan Edmundsson (89′)

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA