Wedstrijdverslag KVC Westerlo – Waasland-Beveren

Opstelling KVC Westerlo

D. Jensen, E. Jordanov, M. Fixelles, R.Seigers, P. Perdichizzi, L. Van Eenoo, T. Van den Keybus, M. De Cuyper, J.Bernat, K. Vaesen, L. Foster

Opstelling Waasland-Beveren

N. Jackers, J. Mertens, M. Da Costa, L. Bertone, A. Al Badaoui, B. Balde, T. Reyners, K. Tshimanga, A. Vukotic, G. Gillet, L. Verstraete

Eerste helft

De wedstrijd wordt geopend met veel druk langs de Westelse kant. Al na 10 minuten spelen wordt dit bijna beloond. Mathias Fixelles geeft de bal goed voor richting doel en Jan Bernat weet het kopduel te winnen, maar Nordin Jackers houdt de bal met een knappe save uit het doel. Het is echter langs de Beverse zijde dat de score wordt geopend in minuut 15.  Al Badoui komt naar binnen vanop de rechterflank en haalt uit met een schot. De bal vliegt vervolgens via de voet van Pietro Perdichizzi in doel, 0-1.

Onze Kemphanen dienen de Waaslanders meteen van antwoord. In minuut 19 wordt de bal goed heroverd waarna deze door Kyan Vaesen wordt meegegeven aan Lyle Foster. Lyle breekt met een knappe actie door de Beverse defensie en legt de bal in het doel, 1-1.

Net voor de rust wordt Kyan Vaesen nog mooi diep gestuurd door Jan Bernat. Kyan weet echter Tshimanga niet van zich af te schudden waardoor de aanval gestopt wordt.

We gaan de rust in met 1-1. Westerlo was duidelijk de sterkere ploeg in de eerste helft.

Tweede helft

De tweede helft wordt aangevat met een hoge druk. In het eerste kwartier ontstaan er een aantal kansen die uitdraaien in een hoekschop. Vervolgens verspeelt Beveren de bal in de defensie, waarna Foster de bal afspeelt tot bij Jan Bernat brengt. Bernat heeft de perfecte kans om te scoren maar het schot wordt gestopt.

In minuut 66 wordt de Westelse inzet beloond. Na de bal opnieuw in het middenveld veroverd te hebben haalt Maxim De Cuyper uit vanop links. Het schot belandt in de verste hoek waardoor de Kemphanen op voorsprong komen, 2-1. Enkele minuten later weet Jan Bernat na een hoekschop van de Waaslanders helemaal alleen door te gaan. Hij probeert de bal tot bij Foster te krijgen maar de pass is net te zwak waardoor de bal onderschept wordt.

Vervolgens krijgen we op enkele minuten tijd nog tweemaal een erg goede kans maar opnieuw weet Nordin Jackers met goede saves de bal uit het doel te houden.

In de 77e minuut kan Waasland-Beveren ons counteren na een corner. Pietro Perdichizzi stopt de aanval met een stevige tackle langs achter, maar wordt wel met een rode kaart richting de douches gestuurd.

Na vier minuten extra tijd zit de wedstrijd erop. De Kemphanen spelen het laatste kwartier rustig uit met een man minder en nemen verdiend de drie punten.

Doelpunten

P. Perdichizzi (OG ’16)

L. Foster (’19)

M. De Cuyper (’66)

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA