Wedstrijdverslag KVC Westerlo – SB Vitesse

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, B. Reynolds, R. Tagir (45′ M. N’Diaye), R. Neustadter, M. De Cuyper (60′ L. Seydoux), O. Güctekin, L. Van Eenoo, J. Bernat, T. Dierckx (80′ Y. Chikhi), E. Daci, F. Goure (45′ G. Yow)

De tweede oefenwedstrijd van vandaag stond opnieuw gepland op het trainingsveld in Papendal. Deze wedstrijd spelen we tegen het lokale Vitesse, al jarenlang een vaste waarde in de Eredivisie.

Eerste helft

De wedstrijd begint met rustig en gecontroleerd voetbal langs beide kanten. Oguz Güctekin waagt na acht minuten zijn kans en haalt uit vanop afstand maar ziet zijn schot net over het houtwerk heen gaan.

Vervolgens is het Vitesse dat enkele keren naar voren drukt en gevaar probeert te creëren. Yapi wordt via een een-tweetje richting het strafschopgebied gestuurd. Bolat is nog net iets sneller bij de bal waardoor een kans vermeden wordt.

Het laatste kwartier van de eerste helft verloopt vrij rustig. De bal wordt rustig rond getikt maar echte kansen ontstaan er niet. Iets voor de rust breek Manhoef door op de linkerflank, Reynolds zet een stevige sprint in wint vervolgens het duel om de bal te kunnen recupereren

De spelers gaan rusten na een doelpuntloze eerste 45 minuten.

Tweede helft

Na de rust zien we twee wijzigingen aan de 11 namen aan de aftrap. Griffin Yow en Mamoutou N’Diaye nemen de plaats in van Fernand Gouré en Ravil Tagir.

Daci breekt na enkele minuten door richting doel maar wordt op de hielen gezeten door Vitesse verdediger Van Zwam. Hierdoor kan hij net niet op tijd trappen waardoor het een te scherpe hoek is om met een goed geplaatst schot uit te halen.

Iets na het uur komt Leo Seydoux Maxim De Cuyper vervangen op de linksback. Na 70 minuten voetballen zien we nog steeds een droge 0-0 op het scorebord staan. Uitgezonderd van een kans via invaller Griffin Yow zijn er niet echt opportuniteiten geweest om een doelpunt te scoren.

Af en toe zien we langs beide kanten nog een bal in het zestienmetergebied belanden, maar deze eindigen vrijwel altijd meteen in de handen van de doelmannen. 0-0 is de eindstand, de spelers trekken terug naar het hotel waar ze nog twee nachten zullen verblijven.

Verslag geschreven door: Jordy Haesen

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA