Wedstrijdverslag KVC Westerlo – RWDM

Opstelling KVC Westerlo

Jensen, P. Perdichizzi, M. Fixelles, L. Van Eenoo, J. Bernat, M. De Cuyper, K. Vaesen, E. Daci, E. Jordanov, R. Neustaedter, T. Van den Keybus

Opstelling RWDM

Defourny, F. Le Joncour, Y. Vorogovskiy, L. Nangis, K. Hazard, I. Sankhon, C. Montes, G. Ruyssen, I. De Camargo, A. Keita, N. Rommens

Eerste helft

De wedstrijd begon vrij gezapig. Beide ploegen maakten niet meteen aanstalten om een openingsdoelpunt te maken. In minuut 20 kreeg RWDM een eerste kans, maar zonder gevaar.

In de 27e minuut kreeg ook Westerlo een eerste grote kans. Theo Defourny redde de vrije trap van Lukas Van Eenoo.

De wedstrijd gaat op en af, maar na 32 minuten kon Westerlo als eerste scoren. Jan Bernat trapte de 1-0 knap binnen.

Met een voorsprong van één doelpunt mochten onze Kemphanen de rust ingaan.

Tweede helft

Het elftal van Vincent Euvrard wilde de bordjes zo snel mogelijk weer gelijk hangen. Ze kwamen gretig uit de kleedkamer, maar de RWDM-aanvaller trapte de bal naast de rechterpaal.

Westerlo reageerde meteen en door een scherpe counter belandde de bal bij Thomas Van den Keybus. De middenvelder plaatste de bal schitterend in de rechterbovenhoek. De 2-0 staat op het scorebord.

In minuut 60 kon Westerlo nog eens scherp counteren. Van Eenoo bereikte Vaesen, maar de jonge spits trapte de bal over.

RWDM kreeg enkele minuten later nog een kans door een vrije trap. Nicolas Rommens ging achter de bal staan, maar de middenvelder kon de bal niet voorbij David Jensen krijgen.

Rond het uur kwam er een dubbele wissel bij Westerlo. Het spitsenduo Vaesen-Daci werd vervangen door het duo Foster-Vetokele.

In de 71e minuut kreeg Nicolas Rommens de bal in het strafschopgebied van Westerlo en Yan Vorogovskiy kon de 2-1 binnenkoppen.

Jonas De Roeck greep meteen in met nog een wissel. Öguz Güctekin kwam Mathias Fixelles vervangen.

In minuut 76 kon RWDM nog een keer counteren. Mayingala Mata trapt de bordjes weer in evenwicht. Jan Bernat ging naar de kant voor Noël Soumah.

Enkele minuten kwam RWDM opnieuw aanzetten. David Jensen moest nog uitpakken met twee knappe reddingen. De wedstrijd lijkt af te stevenen op een gelijkspel.

In het slot van de wedstrijd probeerde Vetokele de 3-2 nog voorbij doelman Defourny te schieten, maar de RWDM-doelman kon knap redden.

De wedstrijd eindigt op 2-2. KVC Westerlo is kampioen! Het speelde zijn laatste wedstrijd in 1B. Vanaf volgend seizoen mogen onze Kemphanen hun kunsten laten zien op het hoogste niveau.

Verslag geschreven door: Sean Leysen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA