Wedstrijdverslag KVC Westerlo – RSC Anderlecht

Vandaag mochten we het Anderlecht van Felice Mazzu verwelkomen in ’t Kuipje. Nieuwkomer Nacer Chadli werd meteen in de basis gedropt door coach Jonas De Roeck. Verder mochten ook Mathias Fixelles en Ravil Tagir aan de aftrap starten.

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, B. Reynolds, R. Seigers, R. Tagir, M. De Cuyper, N. Madsen, M. Fixelles (60′ L. Mineiro), N. Chadli (60′ N. Dorgeles), T. Dierckx (76′ H. Akbunar), I. Vetokele (76′ K. Vaesen), L. Foster (92′ P. Perdichizzi)

Opstelling RSC Anderlecht: H. Van Crombrugge, H. Delcroix, W. Hoedt, F. Amuzu, Y. Verschaeren, M. Ashimeru, A. Diawara, N. Sadiki, M. Stroeykens, Z. Debast, F. Silva

Eerste helft

Westerlo begon uitstekend aan de wedstrijd en wist zelfs meteen de openingstreffer te scoren. Foster speelde de bal tot bij de linkerflank waar Maxim De Cuyper zich goed had vrijgelopen. Maxim speelde de bal vervolgens af tot bij Igor Vetokele die hem netjes in het doel werkte, 1-0. Onze Kemphanen hadden duidelijk een grote honger naar doelpunten en de overwinning want ze bleven naar voren voetballen. Chadli wist zich in de 20e minuut een aantal keer goed vrij te kappen en de bal af te leggen richting de eerste paal maar het schot dat daarop volgde werd geblokt.

Westerlo zat er het eerste half uur bovenop. Anderlecht wist nog geen enkele goede kans bij elkaar te spelen. We waren dominant op het middenveld waar we goede combinaties zagen. Foster had net voor rust nog bijna de kans om de score te verdubbelen. De Cuyper gaf een goede lob pass waarna Foster bijna Van Crombrugge kon verschalken. Hij zag zijn schot jammer genoeg net naast het doel belanden.

Na 45 minuten is het tijd voor de half time break. Onze Kemphanen kunnen tevreden richting de kleedkamers trekken. Chadli liet in de eerste helft van zijn debuut wedstrijd meteen zien dat hij deze ploeg naar een hoger niveau kan tillen.

Tweede helft

Ook in de tweede helft schoot Westerlo goed uit de startblokken. Al meteen na de rust kon Dierckx de ruimte induiken en uithalen op doel maar het schot werd geblokt door doelman Van Crombrugge. Bij Anderlecht is het vooral Duranville die voor gevaar zorgt met snelle acties maar echt problemen had de Westelse defensie niet om de aanvallen af te stoppen.

Totaal onverwacht wordt de gelijkmaker gescoord bij Anderlecht. Invaller Esposito zorgt met het eerste schot op doel van Paars Wit voor een doelpunt. Een stevige tegenvaller voor onze Kemphanen.

Bijna stonden we opnieuw op voorsprong. Dit keer was het Akbunar die net te kort kwam om een voorzet van Maxim De Cuyper in het doel te kunnen duwen. Ook Vaesen levert een stevige inspanning bij een counter aanval maar trapt op de doelman. Foster kan in de rebound nog een poging wagen maar ook hij kan de bal er niet in werken.

Iets later is het zover! Westerlo komt oververdiend opnieuw op voorsprong via Halil Akbunar. Halil kan na een prachtige pass van De Cuyper recht op doel af gaan en plaatst de bal uitstekend voorbij Van Crombrugge, 2-1.

Na 94 minuten zit de wedstrijd erop. ‘T Kuipje davert na een welverdiende zege tegen RSC Anderlecht.

Doelpunten 

I. Vetokele (6′ 1-0)
S. Esposito (70′ 1-1)
H. Akbunar (83′ 2-1)

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA