Wedstrijdverslag KVC Westerlo – Royal Mouscron

Na de 0-3 pandoering tegen Deinze van afgelopen woensdag ontvangen we vandaag Moeskroen. Coach Jonas De Roeck heeft besloten om enkele veranderingen door te voeren in de startende elf. Kouya Mabea, Erdon Daci en Jan Bernat starten vandaag op de bank. In hun plaats komen Kyan Vaesen, Igor Vetokele en Guy-Serge Yameogo in het team.

Opstelling KVC Westerlo

D. Jensen, E. Jordanov, M. Fixelles, G.S. Yameogo, P. Perdichizzi, T. Van den Keybus, M. De Cuyper, I. Vetokele, K. Vaesen, L. Foster

Opstelling Moeskroen

N. Gillekens, F. Duplus, J. Taravel, C. Tainmont, M. Dimitri, J. Carcela Gonzalez, C. Lepoint, M. Angiulli, E. Bocat, M. Bakic.

Eerste helft

Al in de eerste minuut van de wedstrijd krijgen we een goede kans. Fixelles speelt de bal richting de linkerflank waar Maxim De Cuyper vervolgens een scherpe voorzet richting Kyan Vaesen geeft. Vaesen kopt de bal richting tweede paal waar Igor Vetokele net niet zijn voet tegen de bal kan zetten. Na een vrije trap aan de linkerkant van het zestienmeter gebied ontstaat er opnieuw een goede kans voor onze ploeg. De bal komt voor richting Kyan Vaesen maar wordt net naast doel getikt.

Het spel is het eerste half uur zeer dominant langs de kant van de Kemphanen. Moeskroen probeert het op de counter maar weet nooit echt door te breken. Mathias Fixelles zorgt voor mooie combinaties op het middenveld.

Net voor de rust komen we bijna op voorsprong. Een lange bal wordt tot bij Fixelles gebracht die vervolgens voorbij de Moeskroense verdediging dribbelt. Hij krijgt de bal echter niet goed onder controle en trapt recht op de keeper waardoor de stand 0-0 blijft. Vervolgens trekken de spelers de kleedkamer in. We zagen een zeer dominant Westerlo maar de doelpunten blijven nog achterwegen.

Tweede helft

De tweede helft wordt afgetrapt met een honger naar doelpunten. De Kemphanen spelen mooi voetbal naar voren met snelle combinaties op de linkerflank. De Cuyper geeft enkele keren goed voor maar het resulteert beide keren in een hoekschop.

In minuut 65 valt de ultieme kans om op voorsprong te komen. Een hoekschop vanop de linkerkant wordt op aangeven van Van den Keybus goed doorgekopt richting tweede paal. De nog maar net ingevallen Erdon Daci weet de bal niet goed te raken en trapt over het doel.

In de 68e minuut is het eindelijk raak voor onze Kemphanen. De Cuyper speelt de bal tot bij een vrijstaande Van Eenoo. Van Eenoo geeft meteen voor richting de tweede paal waar het nummer 14 Kyan Vaesen de bal prachtig tegen de netten trapt, 1-0.

In de 88e minuut haalt Lepoint uit met een staalhard afstandsschot. Goalie David Jensen is paraat met een knappe save om de netten schoon te houden. Na 4 minuten extra tijd maakt scheidsrechter Brent Naessens een eind aan de wedstrijd. De drie punten blijven in Westerlo.

Doelpunten

K. Vaesen

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA