Wedstrijdverslag KVC Westerlo – RFC Seraing

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Seraing op de planning. Onze Kemphanen wisten hun voorbije vier wedstrijden te winnen waardoor we vandaag voor het eerst in de geschiedenis van de club 15 op 15 zouden kunnen behalen op het hoogste niveau.

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, B. Reynolds, R. Seigers, R. Tagir, M. De Cuyper, N. Madsen, L. Mineiro ( 90′ R. Neustadter), H. Akbunar (64′ T. Dierckx), N. Chadli (73′ M. Gumuskaya), L. Foster (73′ K. Vaesen), D. Nene (90′ E. Jordanov)

Opstelling FC Seraing: T. Galje, A. Sylla, M. Cachbach, J. Dias, M. Mouandilmadji, A. Bernier, D. Tremoulet, P. Poaty, J. Sambu Mansoni, S. Sissoko, M. Mbow

Eerste helft

Westerlo zette veel druk naar voren in de eerste tien minuten maar Seraing kwam al vroeg op voorsprong. Een moment van zwak verdedigen werd bestraft door Antoine Bernier die de bal voorbij Bolat kon plaatsen, 0-1.

Het spel dat in de eerste 20 minuten gebracht werd zat goed, maar vaak ontbrak de kwaliteit bij de laatste pass waardoor er geen gevaar gecreëerd kon worden. Akbunar wist vervolgens een keer uit te halen vanop afstand maar zag zijn schot nog tegen gehouden worden.

Vervolgens was het Madsen die de bal wel tegen de netten kon doen belanden met een afstandsschot. Met wat geluk week de bal nog af waardoor doelman Galje verschalkt werd. Niet veel later kwamen onze Kemphanen op voorsprong. Nene werd de ruimte ingestuurd door Nacer Chadli die kon profiteren van klunzigheid bij Seraing. De jonge Malinees zorgde vervolgens met een prachtige stifter voor de 2-1.

Vervolgens zat de eerste helft van de wedstrijd erop, we trokken de kleedkamers in met een verdiende 2-1 voorsprong.

Tweede helft

De goede lijn van de eerste helft werd niet doorgetrokken tot de start van de tweede helft. Al meteen na rust kwam Seraing terug op gelijke hoogte nadat een slecht weggewerkte bal onderschept werd door Mansoni. Vervolgens was het Mouandilmadji die de Waalse ploeg terug in de wedstrijd bracht.

Chadli werd nog tegen de grond gewerkt in het zestienmetergebied. Er werd een penalty gevraagd maar scheidsrechter Laforge was zeker van zijn stuk en negeerde alle protest.

Onze Kemphanen kwamen vervolgens nog enkele keren aan doel, vaak via Foster of Nene, maar zagen hun kansen nog niet omgezet worden in doelpunten. Vervolgens was het na eerder Tuur Dierckx en Roman Neustadter nu ook de beurt aan Kyan Vaesen en Muhammed Gumuskaya om het veld te betreden. Zij kwamen in de plaats van Nacer Chadli en Lyle Foster.

We kregen nog vier minuten extra tijd toegewezen om de overwinning binnen te kunnen slepen. Het was echter niet voor vandaag, het spel wordt afgefloten bij een 2-2 eindstand.

Doelpunten 

A. Bernier 0-1 (12′)
N. Madsen 1-1 (28′)
D. Nene 2-1 (33′)
M. Mouandilmadji 2-2 (48′)

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA