Wedstrijdverslag KVC Westerlo – RE Virton

Vandaag namen we het thuis op tegen Virton, de club waar we de competitie mee openden met een 0-2 overwinning. Aan de startende elf zijn geen veranderingen doorgevoerd ten opzichte van vorige week. Op de bank zien we één wijziging, Lyle Foster neemt de plaats in van Guy-Serge Yaméogo.

Opstelling KVC Westerlo: David Jensen, Edisson Jordanov (’90 Léo Seydoux), Rubin Seigers, Pietro Perdichizzi, Kouya Mabea, Lukas Van Eenoo, Thomas Van den Keybus, Jan Bernat (’77 Lorenzo Noviello), Maxim De Cuyper, Erdon Daci (’80 Lyle Foster), Kyan Vaesen (’80 Fernand Gouré)

Opstelling Virton: Anthony Sadin, Nicholas Rizzo, Marc-Olivier Doué, Amine Gazoini, Chris Touré, Ibrahim Karamoko, Ayyoub Allach, Jamal Aabbou, Souleymane, Anne, Ruben Droehnle, Altin Kryeziu

Eerste helft

De wedstrijd wordt op gang getrapt om 16u00. Kouya Mabea ziet meteen Kyan Vaesen al dieplopen en probeert de bal mee te geven maar er zit nog net een been van een Virton verdediger tussen. Na tien minuten voetballen is het meteen duidelijk dat het een erg intensieve en fysieke wedstrijd zal worden. Maxim De Cuyper geeft in de elfde minuut een goede voorzet richting het midden van de zestienmeter. Erdon Daci trapt op de doelman waardoor Kyan Vaesen de bal in de rebound ontvangt, hij schiet echter over het doel.

Enkele minuten later neemt Lukas Van Eenoo de bal goed op de volley net buiten de zestienmeter. Anthony Sadin zit er in eerste instantie nog goed bij maar weer ontvangt Vaesen de bal in de rebound, dit keer gaat die er wel in en zo wordt de score geopend door onze Kemphanen, 1-0. Een vijftal minuten later wordt er opnieuw een goede kans gecreëerd door Maxim De Cuyper. Hij geeft weer een uitstekende voorzet richting Erdon Daci maar de bal wordt niet goed geraakt.

In de 32e minuut is er bijna een goede kans voor Virton. Jamal Aabbou geeft de bal goed voor vanop de rechterflank richting Souleymane Anne maar Rubin Seigers weerhoudt hem met een uitstekende tackle van een schot, ijzersterk verdedigend werk.

Na 45 minuten voetballen zit de eerste helft erop. We trekken de kleedkamers in met een 1-0 voorsprong.

Tweede helft

Aan de start van de tweede helft is het Virton dat enkele kansen weet te creëren, maar goalie David Jensen heeft er geen enkel probleem mee en weet alles onder controle te houden.

In minuut 57 ontvangt doelpuntenmaker Kyan Vaesen een gele kaart na in een duel het been van Nicholas Rizzo aan te tikken. Drie minuten later wordt er misschien wel de beste kans van de wedstrijd gecreëerd. Maxim De Cuyper staat links helemaal vrij en geeft opnieuw een uitstekende voorzet richting Erdon Daci aan de tweede paal. Daci trapt in één tijd richting een zo goed als leeg doel, maar de bal gaat hoog over. De stand blijft 1-0.

In de 66e minuut valt er eindelijk de langverwachte 2-0. Maxim De Cuyper weet nogmaals Erdon Daci te bereiken. Die laatste knalt de bal staalhard tegen de netten, 2-0 voor onze Kemphanen.

Na 77 minuten is het tijd voor de eerste wissel. Lorenzo Noviello betreedt het veld in de plaats van Erdon Daci. Drie minuten later volgen ook de tweede en derde wissel, Fernand Gouré en Lyle Foster vervangen de doelpuntenmakers Kyan Vaesen en Erdon Daci. In de 90e minuut is het ook de beurt aan de laatste wissel, Léo Seydoux.

Na 2 minuten extra tijd zit de wedstrijd erop, Westerlo wint 2-0. David Jensen behaalt zo zijn 5e clean sheet in 9 wedstrijden.

Doelpunten

⚽ Kyan Vaesen (’14)

⚽ Erdon Daci (’66)

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA